martingg 29.08.2019 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Cześć, jestem właścicielem działki mniej więcej wygląda to tak czerwone to działki podzielone już zabudowane, zielone to droga gminna, a żółty pasek to moja działka MPZP jest ustawiony dla części mojej działki do długości około 100m i jest to działka budowlana lecz dla pozostałej długości około 250m nie ma MPZP, Pytałem w gminie o wydanie WZ dla pozostałej części powiedzieli że skoro pierwsza część budowlana jest niezabudowana te 100m długości to WZ dla drugiej, dłuższej części zostanie odrzucony. Jeśli na tej pierwszej części 100m długości powstanie budynek mieszkalny to MOŻE dla drugiej części będzie rozpatrywany WZ grunt pastwiska/łąki to taki gminny standard? ktoś miał może podobny przypadek? Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 29.08.2019 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Po co ci WZ na tą dalszą część? Chcesz podzielić tą dzialke na kilka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 29.08.2019 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Prawie, chce sprzedać całość jako działkę, ale nowy nabywca chciałby wiedzieć jak wygląda WZ dla reszty bo chciałby to podzielić no i tutaj mamy zagwostkę nikt w gminie nie da na piśmie, że w ogóle WZ będzie rozpatrywany dla dalszej części. w studium jest to samo pierwsze 100m ~~ budowlane dalej łąki/pastwiska czy tam rolna. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 29.08.2019 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Więc gmina zgodnie z oobwiazującymi przepisami ci odpowiedziała. Jak podzielicie tą dużą dzialkę to te działki nie przylegające bezposrednio do zabudowań i nie objęte MPZP prawie na pewno nie dostaną pozytywnych warunków. Bardzo dlugie działki które jednym koncem przylegają do drogi publicznej i na fragmencie mają MN a pozostałe czesto ponad 90% powierzchni jest dzialką orną albo inna nie przeznaczona pod budowę to bardzo powszechne zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 29.08.2019 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 akurat w tym wypadku droga jest z dwóch stron gminna działka jest pomiędzy nimi,ale co do reszty to się zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts