malwiki - 15.05.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Narazie wylali schody od tarasu (3) i wejściowe i bedą murować słup na tarasie i jeszcze jeden przy wejściu (zrobiliśmy dodatkowo, jak to wyjdzie zobaczymy) No i jeszcze reszta scian została do wymurowania. teraz rozglądamy sie za podporami pod strop A jak u Was - strop już wylany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 01.06.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Malwiki, mam nadzieję, że doszła do Ciebie moja informacja na priv ostropie? Jesli nie, to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 04.06.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Malwiki żyjesz ? Daj znać jak tam u Was budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwiki - 07.07.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Podnosze i donosze co tam u nas na budowie. Krycie dachu folią na końcówce i zaraz będą kładli dachówkę (czarno-brązową, w sumie to ona jest bardziej czarna chociaż zależy od kąta pod jakim sie patrzy) Jak narazie na budowie spokojnie, bez niemiłych niespodzianek. Na szczęście pogoda dopisuje. Ewa, jak u Was? Dachówka już pewnie na dachu! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 21.07.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Malwiki, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale jak Boga kocham, nie miałam czasu zajrzeć do kompa. Co do dachu, to u nas wyszło 282 m2 , a ścianke kolankowa podnosiłiśmy o 50 cm, więc i połacie sie wydłużyły. dachówkę mamy ceramiczną Nibra, kolor ceglany. Za całość dachu (łącznie z rynnami ) zapłaciliśmy 30.000 Horror cenowy!1 Napisz co tam u Was, jak znajdziesz chwilkę. Pozdrowionka, Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 28.07.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Podnoszę, Malwiki odezwijcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Towita 12.01.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Właśnie, zdecydowaliśmy się na Malwę II. Mam nadzieję, że nie będę żałować (już nie oglądam żadnych innych projektów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 12.01.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Towita, witaj w gronie miłośników Malwy! My już mieszkamy w swojej wymarzonej i jest cudownie. Tempo stwierdzam , że mieliśmy naprawdę niezłe, bo budowę zaczęliśmy w kwietniu tamtego roku a Boże Narodzenie juz obchodziliśmy z całą rodzinką na nowych śmieciach. Czyli....da się!!! Jedyne co bym zmieniła to oknow salonie ( to koło drzwi balkonowych) - jeśli masz możliwość, to konieznie je powiększ i to sporo. A tak poza tym... prawie ideał. Jak masz ochotę obejrzeć jak wygląda Malwa w rzeczywistości to serdecznie zapraszam - serio! Powodzenia, Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Towita 13.01.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Dzięki z ciepłe słowa. Pewnie, że mielibyśmy ochotę obejrzeć te dom. Może masz jakieś zdjęcia? Bardzo bym chciała zobaczyć jak wyglądała realizacja. Czy zmienialiście coś w elewacji (balkony, okna itp)?Dzięki za zaproszenie, trochę daleko ten Szczecin, ale latem kto wie?pozdrawiam ciepłoTowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 13.01.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Zdjęcia sie znajdą. Jak sie do nich dokopię to Ci prześlę. My nasz domek pomalowaliśmy na jasno zielony (taki prawie seledynowy) kolorek a bonie ( czyli obramowania wokół drzwi, okien oraz narożniki domu na jasno żółty. Ponieważ zdecydowaliśmy sie na białe rynny, drzwi , bramę garażową i podbitkę ( to te deski pod okapem dachu) więc całość wyszła bardzo wesoła i rynny sa prawie niewidoczne na tle elewacji.. Kwestia gustu - nam podoba sie bardzo !!! Innym nie musi.... Co do balkonu to jeszcze nie mamy ogrodzpnego ale w zamiarze wiosną będzie metalowy z takich samych przęseł jak zrobimy płot. Okrągłe pręty pod kątem 45 stopni - żadnych kutych esów floresów, bo takie nam się nie podobają. Chociaż nasi sąsiedzi maja właśnie takie barokowe i ogrodzenie i płot.... Jeszcze raz powtarzam - kwestia gustu... A co do warunków zabudowy - Malwa pasuje do 90 % standardowych warunków w Polsce. Więc jeśli tylko wymiary działki Was nie ograniczają to spokojnie dacie radę. A wjazd macie od jakiej strony na działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Towita 13.01.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Wjazd mamy od południa. Taras wyjdzie więc na południowy wschód. W sobotę spotykamy się z pierwszą ekipą (poleconą). Ciekawe na ile wycenią koszty robocizny. Ciekawa jestem ile u Was kosztował stan surowy. Jej, ja nie rozumiem połowy słownictwa związanego z budową Mam nadzieję, że z czasem będę mądrzejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwiki - 13.01.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Witaj Towita! U nas narazie Malwa II w stanie surowym. Też mamy działkę z wjazdem od południa. Czy myśleliście może o lustrzanym odbiciu Malwy?? Taras wyszedłby od strony południowo - zachodniej; więcej słoneczka Ewa Hebda gratulacje - już mieszkacie, ale macie fajnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwiki - 13.01.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 A co do okna przy wyjściu na taras, to my z niego zrezygnowaliśmy. Zamiast niego jest szersze wyjście na taras - jak to wyjdzie w praktyce, zobaczymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 13.01.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Malwiki, dobrze znowu Cię słyszeć! Dobry pomysł z tymi dużymi drzwiami balkonowymi. Nas niestety ograniczał posiadany już na stanie wielgachny wypoczynek, który musiał sie zmieścić akurat na tej ścianie, ale okno to ja sobie jeszcze kiedyś powiększę - hough!! Jakbys miała ochotę zajrzeż do nas to bez krępacji ! Zapraszam! Towita, koszt stanu surowego w naszym przypadku to ok. 30.000 zł za robociznę. W tym położenie dachówki i podniesienie ścianki kolankowej o pół metra. W praktyce oznacza to, że skos dachu nie opiera Ci sie bezpośrednio na podłodze w pokojach na piętrze tylko masz jeszcze pół metra nmormalnej pionowej ściany. Pokoje robią się bardziej ustawne, akoszt takiej zmiany jest naprawdę nieduży. Warto!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwiki - 19.01.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Dzięki za zaproszenie Mam pytanie czy zmienialiście wymiary okien? U nas te otwory jakieś takie dużeeee wyszły - tak mi sie wydaje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Towita 20.01.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 No to kupililsmy projekt. Oczywiście w lustrzanym odbiciu Rozmawialiśmy z dwoma ekipami. Jedni powiedzieli 25 000 zł (bez dachu) + nasza koparka + betoniarka. druga ekipa (sprawdzona) 33 000 tyle, że z przykryciem dachu papą i odeskowaniem (bez dachówki) no i nie musimy się o nic martwić. Chyba przy nich zostaniemy. Baaardzo proszę prześlijcie mi zdjęcia waszych, już wybudowanych "Malw". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 20.01.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Towita, gratulacje z okazji zakupienia projektu!!!Malwiki, nie zmniejszaj okien nawet o centymetr!!!! A w wykuszu jeśli możesz to nawet je powiększ (w dół) . Ja niestety dałam sie namówić na mniejsze nieuczciwemu sprzedawcy okien i teraz żałuję. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwiki - 20.01.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ewa Hebda dzięki za rade Towita poszukam jakieś fotki, żeby Wam przesłać - Gratulacje i powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwiki - 22.01.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Towita, fotki i krótki tekścik poszły mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Towita 23.01.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 No wreszcie się doczekałam. Trochę mnie wystraszył ten dach. W sumie to wiedzieliśmy, że tani nie będzie. Napiszcie proszę, czy miałyście kryzyz, moment kiedy żałowałyście rozpoczęcia budowy, kiedy brakowało Wam energii, sił, cierpliwośći ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts