giman 01.09.2019 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Mam komin spalinowy do kominka, jest on wykończony tynkiem mozaikowym a pod spodem jest styropian.Potrzebuję umieścić antenę do radiówki. Chyba odpada zamocowanie klasycznego masztu na obejmy (chyba, że dam jakieś kątowniki co rozłożą nacisk?).Macie jakieś pomysły jak mogę przymocować taki maszt abym antenę miał powyżej kalenicy?Antena będzie tylko jedna do radiowego internetu, więc raczej mala i lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 01.09.2019 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Jeżeli jest to zwykła antena np ubiquiti to zwykła mała faja za 15 zł na dwóch kółeczkach wystarczy. Możesz też kupić obejmę kominowa i 1/2 części wykorzystać koszt ok 60zl. Poza tym jeżeli bierzesz z jakiejś firmy internet to oni w ramach aktywacji maszt dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 01.09.2019 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Jeżeli jest to zwykła antena np ubiquiti to zwykła mała faja za 15 zł na dwóch kółeczkach wystarczy. Możesz też kupić obejmę kominowa i 1/2 części wykorzystać koszt ok 60zl. Poza tym jeżeli bierzesz z jakiejś firmy internet to oni w ramach aktywacji maszt dają. Ta "mała faja" to coś takiego przykład? Myślałem oczywiście o czymś takim, ale czy można kręcić/wiercić komin? Tam jest pustak systemowy i wkład ceramiczny, boję się ingerencji. Co do firm to u mnie są rożne takie, które montują i takie co tylko wysyłają sprzęt kurierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 04.09.2019 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Wiem, że wiercenie w kominie to "zbrodnia", ale może taki mały maszt i tak wiercic, żeby nie przebić pustaka konstrukcyjnego to nie będzie problem? Nawiert tak jak zaznaczyłem na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts