sukulent 02.09.2019 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Jakiś pomysł jak wykończyć taką klatkę schodową? W najwyższym miejscu wysokość do sufitu to ponad 4,5m. W planie jest zrobienie gładzi, malowanie no i umycie tego okna oczywiście. Bieda z postawieniem drabiny czy rusztowania, bo schody zakręcają w prawo. No i tez przyszłościowo jak ogarnąć coś takiego? Doradzono nam na stałe zamontować solidne drewno, jak na więźbę dachową poziomo między jedną na drugą ściana, na których będzie można położyć deski i z drabiny w przedpokoju dostać się już nie tyle do sufitu ale w przyszłości do okna żeby je umyć. Sam pomysł jakoś do mnie słabo przemawia bo jednak optycznie zmniejszy ta klatkę a mi osobiście bardzo się podoba ten efekt że jest ona tak wysoka. No ale nie ma innego praktycznego rozwiązania to pójdziemy w coś takiego Może macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 02.09.2019 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Zwyczajnie trzeba poszerzyć. A tu masz guglaną podpowiedź: https://www.google.pl/search?hs=NXZ&q=optyczne+poszerzenie+pomieszczenia&tbm=isch&source=univ&client=opera&sa=X&ved=2ahUKEwiy_rjJ4bLkAhXtlYsKHfkRCREQsAR6BAgJEAE&biw=1253&bih=705 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sukulent 02.09.2019 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Zwyczajnie trzeba poszerzyć. A tu masz guglaną podpowiedź: https://www.google.pl/search?hs=NXZ&q=optyczne+poszerzenie+pomieszczenia&tbm=isch&source=univ&client=opera&sa=X&ved=2ahUKEwiy_rjJ4bLkAhXtlYsKHfkRCREQsAR6BAgJEAE&biw=1253&bih=705 Ale ja nie pytam jak ją urządzić, tylko jak ją wykończyć żeby się nie pozabijać Pytam z praktycznego punktu widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stezu 02.09.2019 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Jak dla mnie to rozwiązanie jest proste. Na czas malowania czy wykańczania ustawiasz rusztowanie schodowe, można wynając za nie duże pieniadze, albo sobie kupić. https://zampol24.pl/951-thickbox_default/rusztowanie-drabinowe-krause-corda-z-adaptacja-na-schody.jpg Jeśli kupisz, to to samo rusztowanie posłuży Ci do ewentualnych napraw.Co do okna, to obecnie są myjki teleskopowe, albo zwykły teleskop z gąbką i umyjesz bez poblemu. Jest to okno w znacznej powierzchni stałe, więc bardziej bym się martwił myciem z zewnątrz. Nie montowałbym niczego w tej wąskiej klatce, bo będzie przytłaczać, co by to nie było. Nawet jak pod sufitem zamontujesz dwie wyciągarki warsztatowe i na nich pomost, który sobie za pomoca przycisku opuścisz i podniesiesz sie na rządaną wysokość. Nie warto, bo będziesz i tak tego sporadycznie używał, a uczucie, że coś wisi nad głową będziesz miał co dnia. Pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts