SanDiego 03.09.2019 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 (edytowane) Witam, piszę z prośbą o poradę, bo zaniepokoiła mnie sytuacja z oknami w mieszkaniu po opadach deszczu: Są 2 skrzydła okienne. 1 jest uchylone, 2 jest zamknięte. Po ustaniu opadów otworzyłem oba okna na oścież i co zauważyłem? W obu przypadkach zebrało się trochę wody w odpływach, a co ciekawsze - więcej jej jest w rogu/odpływie, tam gdzie okno było zamknięte. Pytanie - czy to jest prawidłowe zachowanie? Dołączam poniżej poglądowe zdjęcie. Edytowane 3 Września 2019 przez SanDiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 03.09.2019 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 ..tak, jest to normalne, nigdy dolna futryna nie jest idealnie co do milimetra w poziomie a nawet jak jest ustawiona idealnie to sam profil przy narożnikach może być minimalnie ugięty co sprawia ze gdzieniegdzie zalega woda po dużych opadach. Ważne zeby woda nie przelewała się do wewnątrz przez próg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts