Adam1974 03.09.2019 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Witam.W zeszlym sezonie zainstalowalem bufor do smieciucha.Spelnil oczekiwania.W tym roku zakupilem kociol Biawar Pellux 100/20 touch. Musze go podlaczyc.Rury ktore byly w starym piecu sa wyciete(czesc z nich wykorzystam)Moje pytanie dotyczy kotla Biawar. Z tyly sa 4 mufy z gwintem w tym 3 bodajze 1calowe oraz 1 pol calowe chyba do spustu wody. Nie wiem po co tyle tych wyjsc,nadmienie ze jeszcze jest jedno duze wyjscie na gorze pieca. Czy ktos wie jak to polaczyc? Wylot powinien byc teoretycznie z gornego otworu ale na np youtube widac tak nie jest. Ciezko sie doszukac informacji na temat instalacji tego poeca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.09.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 (edytowane) masz 3 wyjścia wody dwa z tyłu w górnej części i jedno od góry, 1 wejście wody(powrót) i 1/2calowe na samym dole jako spust wody. Wylot do instalacji to wybierz sobie jeden z tych trzech. ja mam wyjście z góry, jedno z tych z tyłu zaślepione, a do drugiego mam podłączony zbiornik przeponowy i ZB Ciezko sie doszukac informacji na temat instalacji tego poeca.On jest tak prosty do podłączenia, ze prawie nikt nie ma problemu, dlatego jest mało informacji, bo i po co robić śmietnik w internecie Edytowane 3 Września 2019 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1974 03.09.2019 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 No i wszystko jasne. Wylot tez wyprowadze gora. W tylne gorne wyjscie wepne rure wzbiorcza a ostatni wylot zaslepie-lub jesli to konieczne zaloze zawor bezpieczenstwa. Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.09.2019 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 zawór bezpieczeństwa jest niezbędny, zamontuj. Chyba, ze juz masz gdzies w układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1974 05.09.2019 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Jeszcze mam pytanie odnosnie zbiornika wyrownawczego.Aby nie zasmiecac tematu naisalem w innym miejscu.https://forum.muratordom.pl/showthread.php?358249-Rura-wzbiorcza-bufor-podlaczenie Teoretycznie rura ma byc wpieta w piec ale co z kaloryferami ktore sa za buforem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 10.09.2019 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Witam, Tak z ciekawości zapytam, jak duży masz ten buforek ? Jaki kształt ? Jak ocieplony ? Dlaczego pytam ? Bo też będę grzał tym kotłem bufor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1974 10.10.2019 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2019 Bufor 750 litrow z nierdzewki.Okragly.Na to 20cm perlitu po bokach,Z dolu styropian tez cos ok 20cm i z gory zasypany perlitem ponad 20cm i przkryty styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts