adrianopel 05.09.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Witam, chcę zainstalować w nowym domu podwójny włącznik do dwóch lamp na suficie aby sterować osobno tymi lampami (jeden przycisk jedna lampa). Od rozdzielni do włącznika mam doprowadzony przewód trzyżyłowy (brązowy faza, niebieski neutralny, zielono-żółty uziemienie) i od włącznika do pierwszej lampy idzie taki sam. Od pierwsze lampy do drugiej także trzyżyłowy. Instalacja jest nowa. Z tego co wygooglowałem idealnie byłoby mieć przewód czterożyłowy ale czy w takich warunkach jak opisałem wyżej nadal można to podłączyć w bezpieczny sposób? Jeśli tak to jak? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.09.2019 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2019 nie wnikając w to, czy zgodnie z normami, przekonaniami rożnej maści elektryków, doktorów i profesorów tej branży, to można to podłączyć w sposób bezpieczny i na takich warunkach jak opisałeś. Jak-nie napiszę, bo zaraz będzie tu jatka i wyzywanie od nieuków, paproków itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.09.2019 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2019 nie wnikając w to, czy zgodnie z normami, przekonaniami rożnej maści elektryków, doktorów i profesorów tej branży, to można to podłączyć w sposób bezpieczny i na takich warunkach jak opisałeś. Jak-nie napiszę, bo zaraz będzie tu jatka i wyzywanie od nieuków, paproków itp. Nie przejmuj się. Pisz. Zresztą autor już dawno dostał konkretne odpowiedzi na elektrodzie, to nie krępuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 06.09.2019 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 (edytowane) A jakim prawem mnie oczerniasz i podajesz fałszywe informacje na elektrodzie??? Po pierwsze - to nie był elektryk. To był Slawko123 z muratora. jak na razie nikomu nic nie podpowiadałem i nie proponowałem, jak tez u nikogo nie byłem. Edytowane 6 Września 2019 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 06.09.2019 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 A jakim prawem mnie oczerniasz i podajesz fałszywe informacje na elektrodzie??? jak na razie nikomu nic nie podpowiadałem i nie proponowałem, jak tez u nikogo nie byłem.OK. Zmieniłem. To teraz napisz prawidłową odpowiedź, będziemy kwita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts