maciejmacku 08.09.2019 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Śmieszne jest to, że jeszcze nie dostałem żadnej porady, tylko same pytania. Mieszkanie jest moje, ale jakie ma to znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.09.2019 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Śmieszne jest to, że jeszcze nie dostałem żadnej porady, tylko same pytania. Mieszkanie jest moje, ale jakie ma to znaczenie? Bo cedzisz informacje od 2 mc i pomimo że kilka osób próbuje coś doradzić dalej zbywasz ich pytania. Z punktu widzenia konstrukcji budynku wręcz niemożliwe wydaje się aby pod oknem przy drzwiach balkonowych było takie wypełnienie, to grozi wypadnięciem okna i osoby która się o to oprze. Nie spotkałem takich rozwiązań. Podobnie jak koledzy uważam że to co pokazujesz to jakieś wypełnienie od wewnątrz. Nie spotkałem też sytuacja aby lokator mógł wyburzyć zewnętrzną ścianę w bloku i nie ważne czy masz mieszkanie własnościowe czy inna forma. Tego typu remonty możliwe są za zgodą w zależności jak zarządzany jest budynek spółdzielni lub wspólnoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.09.2019 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Śmieszne jest to, że jeszcze nie dostałem żadnej porady, tylko same pytania. Mieszkanie jest moje, ale jakie ma to znaczenie? Śmieszne to są twoje pretensje. To że mieszkanie jest twoje nie wpływa na formalności które należ y załatwić. Cały wieżowiec jest twój ? Własność prywatna? Mieszkanie jest spółdzielcze własnościowe a może wspólnota mieszkaniowa? Nikt tutaj nie jest na twoje usługi. Nie płacisz więc nie wymagaj. Rady i porady udzielane są z dobroci i na podstawie posiadanych informacji i własnej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.09.2019 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Myślałem, że ja tu jestem od zadawania pytań Źle myślałeś. Jeszcze raz powtórzę: masz sprawę natury ogólnobudowlanej a nie okiennej. Tego typu bloki w moich stronach dół miały wykonany z płyty betonowej. Wyższa część to szkielet z desek +styropian. Od zewnątrz wykańczane płytą azbestową obecnie najczęściej przykrytą ociepleniem. Możesz zrobić co chcesz a jest dopuszczone przez wspólnotę. Jak potrzebujesz rzetelnej rady, to zaproś do siebie jakiegoś budowlańca. Obejrzy, doradzi, wykona. Aha, nie zapomnij mu zapłacić za przyjazd i poświęcony czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.09.2019 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 [quote=d7d;7848545Nikt tutaj nie jest na twoje usługi.Nie płacisz więc nie wymagaj.Rady i porady udzielane są z dobroci i na podstawie posiadanych informacji i własnej wiedzy.Murator powinien ten tekst wrzucić jako motto powitalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.09.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Nikt tutaj nie jest na twoje usługi. Nie płacisz więc nie wymagaj. Rady i porady udzielane są z dobroci i na podstawie posiadanych informacji i własnej wiedzy. Narrator powinien ten tekst wrzucić jako powitanie za każdym razem przy otwieraniu forum bo niektórym co nieco się pomyliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts