Avemusol 07.09.2019 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Bardzo, bardzo proszę o pomoc. Jestem w trakcie remontu pomieszczenia w którym miałem zainstalować drzwi na ściance z GK. Kupiłem ościeżnice chyba z MDFu ( to jest chyba ten prasowany papier) skręcajac boki z belka górna jeden bok skręcił się idealnie a przy drugim zerwały się gwinty. Próbowałem dac większą śrubę nie pomogło. Nie wiem co robić a pilnie muszę zainstalować drzwi żeby skończyć flizy. Proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.09.2019 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 (edytowane) Daj jakąś fotę tej ościeżnicy, bo nie bardzo rozumiem w czym problem, jakie masz śruby? Ościeżnice zwykle się skręca komplecikiem "dwa plastiki+ wkręt", i w razie czego bierze się nowy. Jak nie masz to użyj samego wkrętu (obok obecnej rozwalonej dziury)... albo zrób otwór pod konfirmat. Wyższa szkoła jazdy pozwala na zamontowanie ościeżnicy bez skręcania: trzeba tylko ją z odpowiednią siłą wyklinować... Edytowane 7 Września 2019 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avemusol 07.09.2019 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 To jest futryna, której góra jest docięta pod kątem 45 stopni i pod takim samym kątem wkręcasz dwie śruby aby połączyć górną belkę z bocznymi. Te śruby są jak konfigmaty. Otwory są przygotowane fabrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avemusol 07.09.2019 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Nie za bardzo widzę możliwość dodawania zdjęć. Jestem zalogowany ale nie widzę co trzeba kliknąć aby dodać zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.09.2019 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 "Dodaj zdjęcie" - trzynasta ikona od lewej lub szósta od prawej - w pierwszej linijce nad pisanym tekstem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 15.09.2019 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2019 Wyższa szkoła jazdy pozwala na zamontowanie ościeżnicy bez skręcania: trzeba tylko ją z odpowiednią siłą wyklinować... Obawiam się, że może to pójść jeszcze gorzej jak skręcanie ościeżnicy, skoro przy składaniu belek już wystąpił problem z przekręceniem gwintu. Cały szkopuł polega na tym aby zrobić sobie z kilku desek (mogą być stare płyty meblowe) jakiś wzornik do przyłapania ściskami belki i nadproża pod kątem prostym. Dopiero wtedy podchodziłbym do wiercenia i skręcania. Ściskami z wielkim wyczuciem oczywiście przez deskę skręca się, bo MDF nie do końca lubi być ściskany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts