swierol 08.04.2020 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Jaki jest cel wykonania OZC? Po pierwsze nie odpowiada się pytaniem na pytanie:) Bardzo ogólnie mówiąc poznanie zapotrzebowania naszego domu na energię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 08.04.2020 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Dodałbym jeszcze lepsze zaplanowanie pętli ogrzewania podłogowego / grzejników. Nie sztuka nawalić rury z rozstawem 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 09.04.2020 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) Po pierwsze nie odpowiada się pytaniem na pytanie:) Bardzo ogólnie mówiąc poznanie zapotrzebowania naszego domu na energię. To nie była odpowiedż na pytanie . Tylko pytanie.Niepotrzebnie zamieściłem pytanie kolegi bo mnie zainspirowało do takiego pytania.Przepraszam. Zapotrzebowanie na energię jest takie jakie jest i OZE tego nie zmieni. Można wykonać OZE do kilku wersji projektu i porównać . Ale jak budunek juz stoi to nie ma już sensu. Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.04.2020 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 To nie była odpowiedż na pytanie . Tylko pytanie.Niepotrzebnie zamieściłem pytanie kolegi bo mnie zainspirowało do takiego pytania.Przepraszam. Zapotrzebowanie na energię jest takie jakie jest i OZE tego nie zmieni. Można wykonać OZE do kilku wersji projektu i porównać . Ale jak budunek juz stoi to nie ma już sensu. O jakim OZE jest tu mowa?, zalozyciel wątku wpisał niepoprawnie OZE a miało byc OZC. To nie jest to samo. Powielanie tego powoduje ze dla laika nie ma róznicy miedzy OZE i OZC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 09.04.2020 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 To nie była odpowiedż na pytanie . Tylko pytanie.Niepotrzebnie zamieściłem pytanie kolegi bo mnie zainspirowało do takiego pytania.Przepraszam. Zapotrzebowanie na energię jest takie jakie jest i OZE tego nie zmieni. Można wykonać OZE do kilku wersji projektu i porównać . Ale jak budunek juz stoi to nie ma już sensu. Wydaje mi się że można wiele zmienić tylko pytanie w jakim stanie dany budynek aktualnie stoi. Właśnie po to robimy OZC żeby poznać to zapotrzebowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 09.04.2020 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 O jakim OZE jest tu mowa?, zalozyciel wątku wpisał niepoprawnie OZE a miało byc OZC. To nie jest to samo. Powielanie tego powoduje ze dla laika nie ma róznicy miedzy OZE i OZC Jaka jest różnica pomiędzy ciepłem i energią cieplną.? Mam tylko proźbę o prostą odpowiedź bez wycieczek osobistych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.04.2020 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Jaka jest różnica pomiędzy ciepłem i energią cieplną.? Mam tylko proźbę o prostą odpowiedź bez wycieczek osobistych. OZE - odnawialne zródła energii OZC - obliczenia zapotrzebowania na ciepło. Jezeli nie widzsz roznicy to trudno, tłumaczył nie bedę, jedno i drugie liczy sie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 10.04.2020 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 OZE - odnawialne zródła energii OZC - obliczenia zapotrzebowania na ciepło. Jezeli nie widzsz roznicy to trudno, tłumaczył nie bedę, jedno i drugie liczy sie inaczej Ma kolega rację . Dla mnie Obliczeniowe Zapotrzebowanie Ciepła I Obliczeniowe Zapotrzebowanie Energii ( nazwa wcześniejsza) to to samo. Pytanie dotyczy sensu wykonywania tych obliczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 10.04.2020 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Dodałbym jeszcze lepsze zaplanowanie pętli ogrzewania podłogowego / grzejników. Nie sztuka nawalić rury z rozstawem 10 cm. A czemu nie ?? ja nawaliłem co 10cm bez obliczeń projektów i działa mi to wyśmienicie to grosze kosztuje tzn rurki ,nic bym nie zmieniał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts