Pawel . 08.09.2019 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Witam Piwnica ze ścianami żelbetowymi. Proszę o poradę czym je wyczyścić/wypolerować i czym ewentualnie zabezpieczyć. Myślałem o szlifierce kontowej i diamentowej tarczy, ale nie chciałbym działać zbyt inwazyjnie. Zależy mi na usunięciu brudu, zacieków i ewentualnym nadaniu lekkiego połysku o ile to możliwe we własnym zakresie. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 09.09.2019 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Ściany masz bardzo ładne, więc ja bym poszedł zdecydowanie mniej inwazyjnie niż tarcza diamentowa, czyli kątówka z tarczą drucianą, gdzieniegdzie szpachelka czy meselek. Na gotowe ściany jakiś lakier bezbarwny do betonu i cegły np Neodur Varnish i powinno wyjść industrialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 09.09.2019 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 spróbuj tarczę do gresu na sucho duża gradacja 2500 bulff (odpowiednik 5000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel . 09.09.2019 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Dzieki. Zrobię testy w jakimś mało widocznym miejscu. Faktycznie tarcza diamentowa może być zbyt inwazyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 09.09.2019 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 polerowanie betonu (posadzki ) to kilka lub kilkanaście godzin roboty, do tego specjalna szlifierka planetarna (na kołach) oraz co najmniej 8 różnych narzędzi szlifierskich o coraz nizszej gradacji. Na ścianie raczej nie do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel . 09.09.2019 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 polerowanie betonu (posadzki ) to kilka lub kilkanaście godzin roboty, do tego specjalna szlifierka planetarna (na kołach) oraz co najmniej 8 różnych narzędzi szlifierskich o coraz nizszej gradacji. Na ścianie raczej nie do zrobienia. Nie chodzi mi o uzyskanie takiego efektu jak przy polerowanych posadzkach przemysłowych. Moim zamiarem jest wyczyszczenie ścian we własnym zakresie bez zbyt dużej ingerencji w beton. Szkoda wydawać na to sporo pieniędzy, które obecnie przydadzą się na coś innego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts