Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Mam domek parterowy ze zwykłym wyjściem na poddaszem po pełnowymiarowych schodach.

Wymyśliłem sobie jednak żeby nie robić na górze zabudowy i klasycznych drzwi, tylko spróbować zamykać a raczej zasuwać otwór roletą (lub czymś podobnym) sterowaną elektrycznie. Pomysł jest tylko gorzej z realizacją bo nigdzie nie mogę znaleźć takich rozwiązań...

Wymiary otworu to 1m szerokości i 4m długości.

Obdzwoniłem lokalnych producentów rolet i okazuje się że nikt nie podejmie się zrobienia czegoś takiego bo "rolety działają tylko w pionie a nie w poziomie". Trochę zaskoczyła mnie sytuacja bo myślałem że zostało już wymyślone niemal wszystko.

Może ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnymi rozwiązaniami i zechce się podzielić wiedzą?

Nikt nie ma pomysłu?

Zaden problem, da sie zrobic rolety dzialajace w pionie i w poziomie, z gory do dolu i z dolu do gory.

Kwestia odpowiednich elementow i oczywiscie ceny.

03_spiraal.jpg

Edytowane przez jaca509
jaca509 czy podjąłbyś się zrobienia takiej rolety? Z ceną zawsze możemy się dogadać.

moge zrobic, nie ma problemu, tylko ponad 1000 km Transport 4 metrowych elementow niestety nie bedzie tani.

Faktycznie, odległość spora więc z pewnością zrobi się drogo... A może przynajmniej znasz jakieś firmy w Polsce które robią takie systemy? Znalazłem system Veranda od Selt Opole (jakieś 3500zł) ale to materiał, a wolałbym mieć roletę taką jak na oknach zewnętrznych. Edytowane przez krzysiek735

sproboj skontaktowac sie z producentem spirali i wieszakow, tylko te czesci trzeba dodatkowo zastosowac do zwyklej rolety.

Pruy odrobinie zdolnoaci manualnych sam jestes w stanie przerobic zwykla rolete.

http://www.hunker-patenten.nl/schuin_de.htm

jaca509 dokładnie o coś takiego właśnie mi chodzi:yes:. Bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie tematem. Może jednak pokusiłbyś się o wycenę i montaż tego u mnie w domu przy okazji wizyty świątecznej w Polsce (żarcik oczywiście z tymi świętami:cool:)? Co do transportu to coś bym wymyślił.