księgowa 28.10.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Zniechęcona jakością naszego pieczywa rozważam zakup takiego automatu. Może ktoś ma? Będę wdzięczna za wszystkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.10.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Ksiegowa ja mam piekarnik elektroluxa z ta funkcją tzn pieczenia chleba- przyznam sie raz upiekłam był baaaaardzo dobry.... Automat maja moi znajomi w Finlandii - chleb tez jest dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 28.10.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 My mamy automat do pieczenia (breadmaker), jest bardzo czesto uzywany (3x tyg), chleb wychodzi bardzo fajny, zero roboty, wszytko trzeba tylko dokladnie odmierzyc, nastawic i voila, chlep za jakies 3 godziny jest gotowy! Nasza maszyna wyrabia (oraz w niej "rosnie) ciasto na pizze, ciasto drozdzowe, etc. Jezeli lubisz pichcic, to warto o tym pomyslec. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.10.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Posiadam machinę od ponad roku. Chleb jest..no mniam mniam.. A najfajniejsze jest to, że rano budzi zapach świeżej kromki ( ustawianie czasowe) I za każdym razem mam inny, a to ze słonecznikiem , a to z makiem, ze śliwkami , graham, gryczany.. Zależy co wsypiesz do środka, ale procedura jest iście w wersji "dla małpy " Koszt w przeliczeniu 1 porcji chleba to ok 1.20 ( w górę, bo mąki cudaczne są niestety drogie ) W pierwszych tygodniach była wojna i machina chodziła 2 razy dziennie. Wiem co smaruję masłem, nie ma tam żadnych pośpieszaczy, ulepszaczy , utrwalaczy. Polecam serdecznie, bo to jest i oszczędność i niemiłosierna frajda. Widzę tylko same plusy . Jak byś kupiła, służę doświadczeniem w przepisach chlebowatych. pozdrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.10.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 To mnie zaciekawiłaś, aż obejrzałam takie ustrojstwo na allegro. Opiszcie jakie macie /nazwa, moc, ile chleba naraz mozna upiec/, please no i, czy taki kucharski ignorant jak ja, dam sobie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.10.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Zacytował bym kabaret POTEM, ale mogłoby być zbyt pikantnie. ziabcia ty pono bezglutenowa łostatnio jesteś, cosik brak spójności w zeznaniach. PS. A UE duży nacisk na spójność kładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.10.2004 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Maju: mam Clatronica ( pysznie się sprawuje), dałam za niego ok 600 naszych środków płatniczych ( już nie pamiętam dokładnie ) Najprostszy przepis na chleb : podaję w kolejności obowiązkowej * woda / mleko 300 ml * troszkę tłuszczu ( masło, margaryna, oliwa) *tak pół łyżeczki soli łyżeczka cukru * 3 i pół miarki mąki typ 500 ( jeśi żytnia to mieszamy w proporcji 2, 5 pszenna plus 1 żytnia) ..bo chleb się robi cięęężki ( miarka to plastikowy kubek jednorazowy ) * ciut mniej niż połowa paczuszki drożdzy ( na wierzch mąki) i wciskamy start . Kiedy zacznie pikać i wyć, znakiem moża dosypać np. ziaren słonecznika, czy pokrojone suszone śliwki itp. Czas pieczenia 3 godziny. Nic więcej. Samo powiadamia kiedy chleb gotowy ( piska jak diabli ) Programator czasu pracy ( nap. chcesz mieć chleb na 7 rano jak wstajesz..i masz o 7 rano.. ) Dla 4 osobowej rodziny taki chleb wyyystarcza w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.10.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Kroyena, ja wzrok jeno sycę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.10.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Powiedział Jurand post factum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.10.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Swoją drogą kusicie trzeba będzie spróbować jak się człowiek na kasztelanię wyprowadzi. Wiejskie powietrze, wiejski chlebek, kurka trza mi będzie o wędzarni pomyśleć. Chyba kupię jaką szafkę z demobilu z pływalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 28.10.2004 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Ziabko , znaczy sie jak chcesz chlebek na 7, to wkładasz składniki wieczorem, a o 4 toto zaczyna miemleć i piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.10.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Katju dokładnie tak. Samo się włączy, samo wyłączy. Rankiem wstajesz i nie ciągniesz zapałki, kto ma po bułki skakać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 28.10.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 super, ale zaraz zaraz ktoś musi wstać, zeby wsypać te dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.10.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 To będzie z dodatkami , ino w mniejszej ilości wcześniej sypanymi. Albo zwykły bez dodatków. Też pyyycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 29.10.2004 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 WOW brzmi pysznie szczególnie tak rano Głodna się robię Czy ktoś może rzucić tu jakąś jeszcze cenę (oprócz tych 600 zeta ) za takiego "piekarza" ? Jadłam ten chlebek u kolegi w Amsterdamie, ale nie myślałam, że u nas też można taką mąkę i "piekarza" dostać!! Nigdy czegoś takiego nie widziałam, a już sie zastanawiałam nad ściągnięciem "chlebkoroba" do Polski, a tu proszę potrafili zadbać o klienta Bułka Ps coż za pyszyny nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 czy taki piekarz piecze tylko chlebek czy jeszcze jakieś cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 29.10.2004 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Dzięki serdeczne za odpowiedzi Ale mi narobiliście smaku - chyba się skuszę. Ja takie cudo widziałam w selgrosie za ok. 200 zeta - firmy nie pamiętam. Powiedzcie jeszcze jakiej firmy takie automaty posiadacie i na co należy zwrócić uwagę przy kupnie. Jak kupię to oczywiście zwrócę się z prośbą o przepisy bo jestem wielką ignorantką jeżeli chodzi o gotowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 29.10.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Zwróć uwagę na pojemnik i mieszadło. Tylko tyle. Wszystko jest takie samo. Niektóre firmy opisują,że machina posiada xxl programów, a potem okazuje się, iż do menu jest wliczone 'start' , 'wstrzymanie ' itd. Pojemniki na chleb mają różną wielkość. Od 'kawalerskich ' do wielogębnej rodziny. Zawszeć można zrobić pół porcji w dużym. ps. szarlotki to w tym się nie upiecze Posdrófka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.10.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 tu znalazłam pare przykładowych "machin" http://www.allegro.pl/search.php?string=chleba /są tam też ofert nie związane z pieczeniem, więc..... /. Może sobie zazyczę na Mikołaja, skończą sie problemy w niedzielne i poniedzialkowe ranki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 29.10.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 A ja piekę tradycyjnie i też jestem zadowolona - roboty tyle co nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.