Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

automat do pieczenia chleba - opinie

księgowa

Recommended Posts

Teska, ale wlasnie w takiej gotowej mieszance sa roznego rodzaju dodatki, ulepszacze i sama nie wiem co jeszcze. Caly sens w tym, zeby tego uniknac. Ja kupuje make zytnia pelnoziarnista w sklepie ze zdrowa zywnoscia, na moich oczach miela zyto i to jak zechce, drobno czy grubiej. Do tego swieze drozdze, no moga byc suszone i inne dodatki. Ale nigdy nie pieklam w automacie z gotowych mieszanek, bo nie wiem dokladnie z czego sie skladaja.

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie efekty były różne , dopiero po konsultacjach z Wielce Szanowną Zielonością ( znaczy Ziabą) :wink: zaczęły wychodzić!

Raaaaany i to jakie :p

Teraz jestem na etapie czynienia chlebków na zakwasie..... no cóż , dobre są , nie powiem że nie, tylko wysokość owych bochenków jest zastanawiająca ( bez czapeczek).

Zdarzyło mi się też że wylazł z foremki, i dopiero jak w mieszkaniu zrobiła się zasłona dymna ( kapał na grzalkę) to się zorientowałam że coś jest nie tak.

Życzę powodzenia Wam i sobie....

KaeR

przepraszam ze pytam ale ziaba ile to jest oko u Ciebie :( jakby to przełożył np.na łyżeczki albo cos takiego?Boze ale zeście narobili smaku chłopina poleciał do sklepu automat kupil i na pierwszy raz zaklaczyk jak sie patrzy :cry: Mam nadzieje ze nastepny mi wyjdzie ale moze jakis sprawdzony przepisik ktos mi podesle.Dzieki wielkie

przepraszam ze pytam ale ziaba ile to jest oko u Ciebie :( jakby to przełożył np.na łyżeczki albo cos takiego?Boze ale zeście narobili smaku chłopina poleciał do sklepu automat kupil i na pierwszy raz zaklaczyk jak sie patrzy :cry: Mam nadzieje ze nastepny mi wyjdzie ale moze jakis sprawdzony przepisik ktos mi podesle.Dzieki wielkie

Widzę, że są problemy z gotowymi mieszankami :evil: . Ja jak na razie nie spotkałam w żadnym większym sklepie. Spróbujemy teraz poszukać w tych sklepach co są podane na tej stronie "polskichleb". Widziałam tylko, że teg gotowe miesznaki to i ponad 5 zł potrafią kosztować!!! Dodać do tego prąd to za mały chlebek wyjdzie jakieś 7-8 zł :( :(

Podstawa zdrowego żywienia.....

Załamać się można.

A skad jestes?

Bo gotowa mieszanke na chleb kupilam pare dni temu w supermarkecie Emma w Al. Jerozolimskich.

W marketach 'Piotr i Pawel' (np. Janki, Blue City) mozna natomiast kupic wszelkie maki (razowe, graham itd.) i samemu wymieszac.

Aaa.. i w supermarketach 'Bomi' (np. Jupiter na Towarowej, CH Klif) tez maja te maki co w Piotrze i Pawle.

O! Ja mieszkam pod Piasecznem. Pod drodze w Jankach też jest chyba ten sklep "Piotr i Paweł". Dzięki. Spróbuje tam. A tak dla wszystkich w okolicy... znalazłam w internecie ze w Magdalence ul. Lipowa 57 jest sklep Wielobranżowy ...tez ma być.

W każdym bądź razie jutro wybieram się na poszukiwania :lol: :lol: