gabriela 22.01.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Teska, ale wlasnie w takiej gotowej mieszance sa roznego rodzaju dodatki, ulepszacze i sama nie wiem co jeszcze. Caly sens w tym, zeby tego uniknac. Ja kupuje make zytnia pelnoziarnista w sklepie ze zdrowa zywnoscia, na moich oczach miela zyto i to jak zechce, drobno czy grubiej. Do tego swieze drozdze, no moga byc suszone i inne dodatki. Ale nigdy nie pieklam w automacie z gotowych mieszanek, bo nie wiem dokladnie z czego sie skladaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 23.01.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 KUPILAM wczoraj maszynke 39 euro mnie kosztowala. Jak tylko dostane make to zaczynam. Trzymajcie kciuki. Zobaczymy co wyjdzie, bo po ostatnich moich wypiekach wszyscy sie ze mnie smiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 25.01.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 A czy mnożna w nich piec chlebek na zakwasie czy tylko na drożdżach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 26.01.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Co jest dziewczyny? Żadna nie próbowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 26.01.2005 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Według forum gazety wyborczej - można i na zakwasie. Osobiście nie próbowałam. Wczoraj zamówiłam zestaw gotowych mieszanek do pieczenia chleba i mają one w sobie suchy zakwas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 26.01.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 A gdzie zamówiłaś? Przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 26.01.2005 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 na http://www.chlebpolski.pl - za 4 mieszanki z przesyłką 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 27.01.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Pyrko, można też na zakwasie. Często wykorzystuję automat do wyrabiania ciasta drożdżowego albo na pierogi. W połączeniu z elektryczną maszynką do mielenia robienie pierogów staje się przyjemnością.Ulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 27.01.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 U mnie efekty były różne , dopiero po konsultacjach z Wielce Szanowną Zielonością ( znaczy Ziabą) zaczęły wychodzić! Raaaaany i to jakie Teraz jestem na etapie czynienia chlebków na zakwasie..... no cóż , dobre są , nie powiem że nie, tylko wysokość owych bochenków jest zastanawiająca ( bez czapeczek). Zdarzyło mi się też że wylazł z foremki, i dopiero jak w mieszkaniu zrobiła się zasłona dymna ( kapał na grzalkę) to się zorientowałam że coś jest nie tak. Życzę powodzenia Wam i sobie.... KaeR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nokia 28.01.2005 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 przepraszam ze pytam ale ziaba ile to jest oko u Ciebie jakby to przełożył np.na łyżeczki albo cos takiego?Boze ale zeście narobili smaku chłopina poleciał do sklepu automat kupil i na pierwszy raz zaklaczyk jak sie patrzy Mam nadzieje ze nastepny mi wyjdzie ale moze jakis sprawdzony przepisik ktos mi podesle.Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nokia 28.01.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 przepraszam ze pytam ale ziaba ile to jest oko u Ciebie jakby to przełożył np.na łyżeczki albo cos takiego?Boze ale zeście narobili smaku chłopina poleciał do sklepu automat kupil i na pierwszy raz zaklaczyk jak sie patrzy Mam nadzieje ze nastepny mi wyjdzie ale moze jakis sprawdzony przepisik ktos mi podesle.Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 30.01.2005 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Przepisy znajdziesz na stronie forum gazety wyborczej dot. pieczenia chleba: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23433&s=0 mi najlepiej wychodzi chleb piwno - musztardowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nokia 01.02.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Bardzo dziekuję za podpowiedź już wychodzi.Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 01.02.2005 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Te wszystkie automaty mają jedną podstawową wadę. Nie robią tego co lubię w chlebku najbardziej: gładkiej, błyszczącej, spieczonej skórki w kolorze ciemnobrązowym, środka mogłoby wcale nie być. Ten z foremki tylko wierzch ma jadalny. Zdegustowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 08.02.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Widzę, że są problemy z gotowymi mieszankami . Ja jak na razie nie spotkałam w żadnym większym sklepie. Spróbujemy teraz poszukać w tych sklepach co są podane na tej stronie "polskichleb". Widziałam tylko, że teg gotowe miesznaki to i ponad 5 zł potrafią kosztować!!! Dodać do tego prąd to za mały chlebek wyjdzie jakieś 7-8 zł Podstawa zdrowego żywienia..... Załamać się można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 08.02.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 A skad jestes? Bo gotowa mieszanke na chleb kupilam pare dni temu w supermarkecie Emma w Al. Jerozolimskich. W marketach 'Piotr i Pawel' (np. Janki, Blue City) mozna natomiast kupic wszelkie maki (razowe, graham itd.) i samemu wymieszac. Aaa.. i w supermarketach 'Bomi' (np. Jupiter na Towarowej, CH Klif) tez maja te maki co w Piotrze i Pawle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 08.02.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 O! Ja mieszkam pod Piasecznem. Pod drodze w Jankach też jest chyba ten sklep "Piotr i Paweł". Dzięki. Spróbuje tam. A tak dla wszystkich w okolicy... znalazłam w internecie ze w Magdalence ul. Lipowa 57 jest sklep Wielobranżowy ...tez ma być. W każdym bądź razie jutro wybieram się na poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delaware 08.02.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Dla wybierajacych sie samochodem do Niemiec - gotowe mieszanki w bardzo przyzwoitej cenie kilkudziesieciu centow dostepne sa w Aldikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 08.02.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Brat mojej koleżanki ,który prowadzi cukiernię mówi, że większość cukierni też korzysta z gotowych mieszanek. Może niektóre piekarnie też? Automat Alaska widziałam ostatnio w Makro za 157,- zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 08.02.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Co do automatów - to w Media Markt widziałem taki firmy Severin - kosztował bodaj 499zł - ma może ktoś taki? Mnóstwo na nim przycisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts