Emtebe 10.09.2019 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Dzień dobry, To mój pierwszy post na forum, dlatego zacznę od przywitania się. Dzień dobry wszystkim. Teraz pytanie. Zastanawiam się nad zakupem działki 13a, która w planie zagospodarowania jest w części pod zabudowę jednorodzinną (ca. 4a), a w pozostalej częsci pod zagrodową. Czy na takiej działce mogę budować dom jednorodzinny na obu obszarach i czy będą z tym problemy? Jeśli problemem będzie zabudowa obszaru zagrodowego, to czy mogę postawić budynek przy granicy obszarów? Czy ułatwieniem (albo rozwiązaniem problemu) jest to, że żona posiada status rolnika, tzn. ma ziemię, płaci KRUS, etc. tylko w innym województwie? Dziekuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 10.09.2019 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 będziesz miał możliwość budowy domu na całej działce, także na części zagrodowej, (o ile nie ma oddzielnie wyznaczonych linii zabudowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 10.09.2019 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Dziekuję za odpowiedź. Na działce w planie nie ma wyznaczonej linii zabudowy. Działka jest w 3 rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts