-voymar- 10.11.2020 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 (edytowane) Ale tylko konceptus zaoferował mi 75 % zniżki za promocję na forum ,inne dawały max 40 To bierz z zamkniętymi oczami. Taką zniżkę dadzą raz. Pewnie ktoś zarobi mniej,a się narobi PS. Ja tam zniżkę wolę z WFOŚiGW + PIT----PEWNIEJSZE Edytowane 10 Listopada 2020 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 10.11.2020 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Skoro góruje Panas --ciekawe dlaczego? Dlaczego TY nie wybrałeś opisywanej firmy? tylko inną? Masz dość obszerny wątek, dlaczego gruntowa PC. Zapisałeś się w nim, nie pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 10.11.2020 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Masz dość obszerny wątek, dlaczego gruntowa PC. Zapisałeś się w nim, nie pamiętasz? Opisałeś--Super . Pytanie było inne. Szkoda że nie odpowiedziałeś na pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 11.11.2020 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cóż SilesiaTerm wziąłem na program czyste powietrze i spokojnie dostałem na nią dotacjeKoszt z odwiertami 2x100mPC 8kW z Chłodzeniem pasywnym sterowaniem przez neta wyszła mnie ok 45k Gwarancja 5 czy 7 lat nie pamiętam w tym 1 przegląd IMO jest ok można szukać drogich Vaillant Viessmann ect. Zapłacisz z 10-20k więcej więc nawet jak moje weźmie więcej prądu to te 20k się nigdy nie zwróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 11.11.2020 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Opisałeś--Super . Pytanie było inne. Szkoda że nie odpowiedziałeś na pytanie.y W sensie dlaczego nie wziąłem Konceptusa? 1. nie pamiętam, czy w ogóle ta firma istniała (przynajmniej w mojej świadomości) kiedy podejmowałem decyzję, 2. nie mam przekonania, czy te sondy się wszędzie sprawdzą (już teraz wiem - bo kopałem studnię głębinową - że u mnie jest do tych 10m sucho), ergo potrzeba więcej sond ergo pkt. 3, 3. przy mocy ok. 9 kW oferta Konceptusa jest dla mnie za droga, 4. brakuje mi zadowolonych (lub nie) userów - stąd warto panowie, Ci którzy będą ją mieli, by się ujawnili i opisywali jej pracę, temp. DZ, zużycia prądu, sterowanie etc Gradacja przypadkowa, choć myślę, że pkt. 1 był decydujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 11.11.2020 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jesteś producentem ? To pytanie chyba do ciebie. Nas interesuje potwierdzona klasa urządzenia aby dostać dofinansowanie. Nasi klienci dostają komplet dokumentów na podstawie których dostają dotacje, z programów Czyste Powietrze, KAWKA i wszelkich innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 11.11.2020 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Nasi klienci dostają komplet dokumentów na podstawie których dostają dotacje, z programów Czyste Powietrze, KAWKA i wszelkich innych. OK- Jasne Odnośnie Programu KAWKA----tak był lecz cztery lata temu. Czy nadal jest? Ja nie wiem. PS.Dzięki za merytoryczne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 11.11.2020 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 W ubiegłym miesiącu montowaliśmy pompę u klienta który dostał dotację z programu KAWKA, ale nie wiem czy nadal jest ten program aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jax87 03.01.2021 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Korzystał ktoś z pomp firma Gejzer lub HCT? Widziałem że w poprzednim poście zostały wymienione.Jestem zainteresowany jedną z tych dwóch firm jako że są to Polskie firmy (cena) oraz z racji lokalizacji w woj. pomorskim (serwis).Otrzymałem dość dobre oferty ale zastanawia mnie brak opinii. Zarówno złych jak i dobrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 03.01.2021 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Fakt faktem, HCT (o Gejzerze się nie wypowiem) nie ma swojego osobnego tematu. Na forum jest ok. 10 userów, wypowiadają się z różną częstotliwością. HCT to polska gruntówka, polska w sensie takim, że tu jest składana. Korzysta ze sprężarki Copelanda i jest to zwykły on/off. W standardzie nie ma nawet soft startu. Pozostałe komponenty też pochodzą od dobrych firm.Z tego co wiem część elektryczna i sterownikowa to już autorski pomysł jej twórcy. Ideą grzania i pilnowania temp. w domu jest jeden, jedyny czujnik temp. pokojowy. Sprawdza się to, wg mnie, bardzo dobrze. Mam dom w ciężkiej technologii i grube wylewki. Nie wiem jak by było np. w szkieletowcu. Pompy obiegowe są na zewnątrz (sterowane ze sterownika PC) więc możesz je łatwo wymienić. U mnie działa trochę ponad rok, więc nie jestem zanadto reprezentatywny jeśli chodzi o zdanie w kwestii trwałości. Są na forum ludzie, którzy mają 6-7 lat, nie słyszałem skarg, ani uwag. Jakby co to pytaj, pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 03.01.2021 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Silesia Term Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 20.01.2023 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Widzę, że wątek umarł, a ja potrzebuję aktualnej wiedzy na ten temat. Mam kolektor poziomy prawie gotowy, bo obok domu mam wykopany staw około 1000 m2. Dom ma 8 lat, od 4 lat mam kocioł na pellet, ale przy tych paranoicznych sytuacjach na rynku zdecydowałem, że kupię pompę ciepła. Dom 180 m2 mocno zaizolowany, z wentylacją mechaniczną i GGWC. 10 kW mocy to max czego potrzebuję. Rury chcę umieścić pod folią stawową, tylko nie wiem ile metrów i jakiej średnicy. I z czego rury. Nie zdecydowałem się na firmę. Zainspirował mnie do zrobienia kolektora w stawie kolega, który sprzedaje pompy Hartmann, ale kompletnie nie wiem co to jest.Reaktywujemy wątek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domelek 21.01.2023 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 mam HCT juz 7my rok, bez problemów pompa on/off, kilka startów na dzień, myslałem o dołożeniu softstartu, ale nie ma to większego sensu przy takiej ilości załączeń...Podgląd pracy tutaj... https://pvmonitor.pl/user.php?idinst=15515#/pc0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 30.01.2023 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Ktoś ci policzył długość pętli i średnicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts