Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy można dołożyć fugi ?

radauskas

Recommended Posts

Mam ułozone płytki na podłodze. jakieś 2-2,5 miesiąca temu fugowane. Ale fugowanie mi się nie podobało bo w łazience były bardzo głęboko wytarte fugi i po ok. 2 tygodniach dołozyłem fugi grubiej. W przedpokoju było lepiej i nie ruszałem. Jendak dochodzę do wnisku, że w kilku miejscach w przedpokoju też jest za głęboko i chciałbym dołozyć. Czy to nie za długo od ułożenia fugi zasadniczej ? Poza tym w wielu miejscach uzupełnianie będzie znacznie cieńszą warstwoą niż w łazience więc boję się zeby się nie wykruszała. Co robić ?

sprzętem szybko pójdzie , są tacy co flexem z tarczą czyszczą diamentową, inni używają samej tarczy i ręcznie czyszczą jest i dedykowany sprzęt i wypożyczalnie w Polsce funkcjonują. Albo ręczny dedykowany

Tu masz: https://www.google.pl/search?client=opera&q=skrobak+do+fug&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Na rynku mnóstwo tego starczy do sklepu zajrzeć od mazaków po śr. chemiczne. Ale może wystarczy delikatnie zeskrobać wierzchnią warstwę.

A wujek gugle nie gryzie starczy wpisać.

https://www.google.pl/search?client=opera&q=skrobak+do+fug&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Edytowane przez gnago
link

To ja podepnę się ze swoim tematem. Zauważyłem, że fachowiec prawdopodobnie dołożył mi fugi w jednym miejscu, lecz chyba rozrobił ją z mniejszą ilością wody, przez co jest dużo ciemniejsza. Czy jest jakaś metoda, aby rozjaśnić tą fugę?

Za pół roku wszystko się zrówna .Po każdym myciu podłogi jasnoszara fuga się brudzi i ciemnieje .

• Like 1