radauskas 11.09.2019 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Mam ułozone płytki na podłodze. jakieś 2-2,5 miesiąca temu fugowane. Ale fugowanie mi się nie podobało bo w łazience były bardzo głęboko wytarte fugi i po ok. 2 tygodniach dołozyłem fugi grubiej. W przedpokoju było lepiej i nie ruszałem. Jendak dochodzę do wnisku, że w kilku miejscach w przedpokoju też jest za głęboko i chciałbym dołozyć. Czy to nie za długo od ułożenia fugi zasadniczej ? Poza tym w wielu miejscach uzupełnianie będzie znacznie cieńszą warstwoą niż w łazience więc boję się zeby się nie wykruszała. Co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 11.09.2019 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 "Ale fugowanie mi się nie podobało bo w łazience były bardzo głęboko wytarte fugi i po ok. 2 tygodniach dołozyłem fugi grubiej." wyskrob ile możesz i daj nową . Tak zminimalizujesz odchodzenie, kruszenie. Ew zainwestuj w te specjalne żywiczne drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radauskas 11.09.2019 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Skrobanie fugi to chyba jakaś masakra będzie ? Przecież to chyba twarde jak beton sie robi ? Świeżą to może i owszem ale teraz to chyba juz będzie ciężko,.. jeśli w ogóle mozliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczegolowy 13.09.2019 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 To ja podepnę się ze swoim tematem. Zauważyłem, że fachowiec prawdopodobnie dołożył mi fugi w jednym miejscu, lecz chyba rozrobił ją z mniejszą ilością wody, przez co jest dużo ciemniejsza. Czy jest jakaś metoda, aby rozjaśnić tą fugę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 14.09.2019 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2019 sprzętem szybko pójdzie , są tacy co flexem z tarczą czyszczą diamentową, inni używają samej tarczy i ręcznie czyszczą jest i dedykowany sprzęt i wypożyczalnie w Polsce funkcjonują. Albo ręczny dedykowany Tu masz: https://www.google.pl/search?client=opera&q=skrobak+do+fug&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 14.09.2019 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2019 (edytowane) Na rynku mnóstwo tego starczy do sklepu zajrzeć od mazaków po śr. chemiczne. Ale może wystarczy delikatnie zeskrobać wierzchnią warstwę.A wujek gugle nie gryzie starczy wpisać.https://www.google.pl/search?client=opera&q=skrobak+do+fug&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Edytowane 14 Września 2019 przez gnago link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczegolowy 16.09.2019 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2019 A co do mojej sprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 16.09.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Ja wycinam fugę bardzo grubym nożem do tapet ,idzie nieżle tylko trzeba użyć dużej siły i uważać żeby sobie krzywdy nie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 16.09.2019 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2019 To ja podepnę się ze swoim tematem. Zauważyłem, że fachowiec prawdopodobnie dołożył mi fugi w jednym miejscu, lecz chyba rozrobił ją z mniejszą ilością wody, przez co jest dużo ciemniejsza. Czy jest jakaś metoda, aby rozjaśnić tą fugę? Za pół roku wszystko się zrówna .Po każdym myciu podłogi jasnoszara fuga się brudzi i ciemnieje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczegolowy 17.09.2019 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 Za pół roku wszystko się zrówna .Po każdym myciu podłogi jasnoszara fuga się brudzi i ciemnieje . Ok, skoro tak mówisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.09.2019 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Zaprawy cementowe rozpuszcza SZOP z Atlasa, pędzielkiem posmarować. Gdy zmięknie, wyskrobać i posmarować, aż do skutku..Uwaga na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts