devil2b1 11.09.2019 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Witam Buduje dom systemem gospodarczym. Mimo ze doświadczenia duzego nie mam to zabralem sie za murowanie scian piwnicy. Tesc z zawodu murarz mial tylko wyciagnac narozniki a ja chcialem zrobic reszte. Nie wychodzil mu jednak kąt prosty w jednym z rogów i poprosil geodete aby jeszcze raz sprawdzil osie budynku. Na zdjeciu mam nadzieje ze wszystko widac. W okręgach wstawione mam po 1 bloczku ustawione do niwelatora wzgledem wysokości. Na czerwono zaznaczona sciana wyciągnieta na 4 warstwy do góry. Podane wartości sa w CM. Jest to akceptowalne i mogę sie tym nie przejmowac czy lepiej ze względu na kąty w piwnicy poptem poprawic od razu? Teoretycznie tylko 1 sciany nie moge ruszac pozostałe bloczki moglbym zerwac i poprawic jednak pewnie zejda razem z izolacja pozioma (dysperbit i papa). murator bardzo zmniejszyl obraz wiec tutaj tez link do troche wiekszej wersji https://ibb.co/cQSJGDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts