Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brass turmalin - krzywe dachówki

MiroMirek

Recommended Posts

dzień dobry, dach zakończony, połacie prostowane (koszt tego prostowania ponad 2000 ), wiązary. Wyszły krzywizny jak na zdjęciu :(. Waszym zdaniem trzeba się przyzwyczaić ? , jest sens wymieniać takie dachówki ? - jestem trochę zły bo sporo pieniędzy poszło na ten dachbrass turmalin1.jpg Edytowane przez MiroMirek

• 2 weeks później...
Turmalin to dość prosta dachówka, należy jednak pamiętać, że to tylko wypalona glina. Dachu nie oglądamy z takiej odległości. Zrób zdjęcie z poziomu gruntu. Ja jestem zwolennikiem montażu na mijankę wówczas trochę mniej widać te drobne nierówności. Czasami trzeba gdzieś podszlifować, przełożyć dachówkę w inne miejsce. Zawsze ktoś na dole powinien kierować ta pracą. W załączeniu zdjęcia z jednej z moich realizacji tą dachówką. Pozdrawiam.

P1070643.jpg

P1070645.jpg

P1070648.jpg

P1080774.jpg

Turmalin to dość prosta dachówka, należy jednak pamiętać, że to tylko wypalona glina. Dachu nie oglądamy z takiej odległości. Zrób zdjęcie z poziomu gruntu. Ja jestem zwolennikiem montażu na mijankę wówczas trochę mniej widać te drobne nierówności. Czasami trzeba gdzieś podszlifować, przełożyć dachówkę w inne miejsce. Zawsze ktoś na dole powinien kierować ta pracą. W załączeniu zdjęcia z jednej z moich realizacji tą dachówką. Pozdrawiam.

załączam zdjęcia z innej perspektywy :)turmalin-6.jpgturmalin-7.jpgturmalin-6.jpgturmalin-7.jpg

Edytowane przez MiroMirek

• 4 weeks później...