Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bliźniaki...

Baru

Recommended Posts

A ja tak z innej beczki...

Przyznajcie się, kto z Was jest szczęśliwym bliźniaczym rodzicem? Moje laski mają prawie 20 miechów i juz nieźle łobuzują ze swoimi starszymi siostrami. :lol: Tak, tak... mam ich wszystkich cztery sztuki, :o z tym, że te starsze to singielki...

Dużo nas tutaj takich bliźniaczych?

No, to dla wszystkich: 200% normy!! :p

Ja jestem siostrą bliźniaków-chłopców, którzy teraz mają 11 lat a urodziły się jak ja miałam 19 lat :wink: taki mi rodzice prezent sprawili na nową drogę zycia 8) Praktycznie wychowywałam je razem z mamą i wiem co to znaczy robic wszystko x 2! Oj długo mogłabym pisać o moich doświadzczeniach z bliźniakami... Ale najważaniejsze, że są fajowe... Pozdrawiam! ALison

• 1 month później...
  • 2 months później...

Teska!

Wiem, że jesteś ze Szczecina! Te trojaczki, o których pisałam, też są ze Szczecina. Stąd moje pytanie...

Oooo! Rośniem w siłę bliźniaczą! :lol:

Tomku - dzięki, wasze to już duże chopaki, są w wieku mojej najstarszej córki...

Przeszkadzajka!!

A na naszym forum bliźniaczym byłaś??

http://www.blizniaki.net - zapraszamy

Ja tak przy okazji chcialam sie dowiedziec. No bo sa rozne na temat blizniaczych ciaz opowisci i stereotypy. Moja mama jest wlasnie z blizniakow, to znaczy ma brata blizniaka. Jednym slowem blizniaki dwujajowe.

No i tak sie zastanawiam czy naprawde mam wieksze szanse niz inne kobiety aby urodzic blizniaki. I jesli tak to o ile wieksze sa te szanse. Bo prawde mowiac to bym chyba chciala ;)

joShi może ci poopowiadac jak cięzkie sa ciaże twinsowe?? od razu ci sie odechce;) a wiesz ile blixniorów to wcze sniaki i wymagaja długiego leżenia w szpitalach, rehabilitacji masy poradni specjalistycznych............... Ty sobie spokojnie jedno na raz powij:)

A co do prawdopodobieństwa faktycznie jest zwiekszone moja koleżanka ma bliźniaczki 9 miesiecznie i teraz jej siostra blixniaczka urodziła blizniaczki:) . Mam tez koleżanke która w styczniu urodziła 2 dzieczynki a w grudniu tego samego roku 2 chłopców:):) Faktycznie jeśli w rodzinie jest przypadek ciązy mnogiem mam wiekszą sznase na takowa ciązę. moje do 12 tygodnia były nawet trojaczkami , ale potem jeden sie wyeliminował i wchłonął i zostały 2

joShi może ci poopowiadac jak cięzkie sa ciaże twinsowe?? [Ciach] Faktycznie jeśli w rodzinie jest przypadek ciązy mnogiem mam wiekszą sznase na takowa ciązę.

Niestety to nie jest odpowiedz na moje pytanie.

Pierwsza czesc jest zupelnie nie na temat ;) a druga... no coz tyle to sama potrafie wydedukowac.

JoShi!

Ja również nie odpowiem Ci konkretnie na Twoje pytanie... Wydaje mi się, że masz większe szanse, ale o ile większe... trudno powiedzieć.

Moje smrodki to efekt jedej zapomnianej tableteczki... :roll:

Szperałam po rodzinie, były bliźniaki, nawet dwiem pary, ale ze 100 lat temu i żadne z nich nie przeżyło.

Wejdź na naszą stronę http://www.blizniaki.net, może tam znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. niestety od grudnia nasze forum jest płatne, :cry: ale jak się zalogujesz - pierwsze dwa tygodnie możesz "używać" za friko.

Pozdrówka

PS. Niestety Asia czyli przeszkadzajka ma całkowitą rację z problemami, ryzykiem, jakie niesie ze sobą ciąża bliźniacza. Nasi rekordziści forumowi urodzili się w 29 tygodniu ciąży z wagą 1400 i 1490g!!

Co nie zmienia jednak faktu, że bliźniaki to wcale nie jest 2x1! Wiem coś o tym, jako, że przed bliźniaczkami urodziłam jeszcze dwie singielki. To jest zupełnie "inna bajka". I mimo, że to był przypadek, uważam, że wspaniały przypadek i nigdy bym nie chciała cofnąć czasu 8)

joshi ja w pierwszej cześci chiałam tym osobom które na wieść ,że mamy bliźniaki zaraz krzycza rewelacja też bym chiała uświadomić ,że twinsy to nie bajka tylko dość czesto problem zarówno w ciazy jak i przynajmniej do 1 roku. życia. Dlatego to napisałam. A co do twojego pytania wydaje mi sie ,ze doskonale fakt, iż ciaza mnoga w rodzinie oczywista tej najbliższej predestynuje do posiadania wieloraczków , obrazuja przykłady które przytoczyłam. Tak to fakt jeśli masz w rodzinie bliżniaki spłodzone naturalnie bez wspomagania tabletkami , również anty, inseminacjami badz ivf-em to masz wieksza szanse na ciaze mnoga, a % różnie podaja o ile.