zenon1 12.09.2019 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Witam kolegów.Mam zamontować kilka kamer obok domu -6szt..-koszt do ok-3 tys zł.Interesuje mnie opinia użytkowników, montażystów. Wstępny wybór to-4Mpx-KAMERA BCS-P-414R-E-II- 6sztObiektwy 4mm- kąt ok 70 st- taki zakres mnie interesuje.Doświetlenie w nocy planuje - zamontować obok kamer. REJESTRATOR BCS-P-NVR0801-4K-EDysk 2TB.SWITCH LV-SP0208GNie podaję linku do sklepu- gdzie jest kpl. zestaw -by nie reklamować.Zestaw też jest na znanym portalu all.Czy w 2019r -montować jeszcze kamery analog?[cena zachęca-ale czy warto]Jak potrzebne jeszcze inne dane to uzupełnię.Czekam na opinie- dot. tematu- bez zbędnych uszczypliwości.Czy w cenie j/w -proponujecie inną firmę HIK?Zenon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iZabezpieczenia 28.09.2019 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 Według mnie do monitoringu domu rozwiązanie podane przez Ciebie jest jak najbardziej wystarczające. Kamery powinny sobie poradzić przy słabym świetle jak i w nocy. Ważne żeby dysk podany przez Ciebie był przystosowany do pracy ciągłej. Zamiennie można skorzystać z produktów Hikvision czy też Dahua.Kamery "analogowe" obecnie są jak najbardziej godnym uwagi produktem. Możliwe że jedynym minusem jest to że infrastruktura kablowa dla tych urządzeń musi być zawsze zbudowana w topologii gwiazdy, czyli wszystkie przewody muszą schodzić się do jednego miejsca, w którym mamy rejestrator. Nie ma to natomiast aż takiego znaczenia przy budowie małego monitoringu. A jakość obrazu kamer nie odbiega aż tak bardzo od kamer opartych na protokole sieciowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts