Gość 28.10.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 czesc szanowni forumowiczenajuprzejmiej prosze o wyjawienie jaka macie sciane 3 warstwowamam nadzieje ze nie sprawi to zbyt duzego problemu 1. sciana wewnetrzna /material/grubosc2. izolacja/material grubosc3. sciana zewnetrzna/material /grubosc jak szanowni forumowicze wykonaliscie fundament?czy ktos z szanownych forumowiczow posiada moze piwnice? wybaczcie narzucenie formy odpowiedzi (Punkty 1, 2, 3) ale to wprowadzi troche porzadku, ktorego nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.10.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 podajcie ... Co za Wersal, co za aktywnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wienczyslaw nieszczegolny 28.10.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 maciejon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.10.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 wienczyslawie nieszczegolny! Gdy Ktos tak latwo rzuca inwektywami i zarzuca buractwo, potwierdza mi sie slusznosc powiedzenia: każdy sądzi według siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 widac mam dzisiaj pecha, albo to forum zeszlo juz na psy co zaloze jakis watek to zamiast oczekiwanej wymiany informacji przywlekaja mi sie jacys niespelnieni filozofowie, albo wsiury, co to chca za wszelka cene pokazac na co ich stac i ucza wszystkich dookola rece opadaja te forum powinno byc odplatne a za bezsensowne wypowiedzi powinni z niego wyrzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 28.10.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Nie jest tak źle.U mnie masz tak:PH 252 x 5 cm wełnaPH 11,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosik_janosik 28.10.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 kolego miły maciejon ma racje. Zadajesz pytanie, na które jest 100 odpowiedzi na tym forum. Żądasz odpowiedzi i nawet narzucasz sposób odpowiedzi (w innym wątku), nawet straszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 a skad ty bierzesz "nie którzy zakładają, że tanio od od razu gówniano" wez wysyp slome z butow i przespij sie z tym dla forumowiczow o zblizonej do twojej inteligencji zmienilem odpowiednio poczatek watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 28.10.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Sam mam 1w ale napisze jak ma sąsiad:bk 24 + 10cm styropianu + 12 bk a fundament z bloczków betonnowych murowanych w poprzek (czyli grubość ściany fundamentu 38 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.10.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Witaj mój Idolu!Służę odpowiedzią:-deszczułki ze skrzynek po owocach jakieś 2cm-8 cm izolacji papierowej głównie gazety codzienne i trochę dzieł Lenina z likwidowanej biblioteki-3-4 cm blachy falistej zdjętej ze śmietników i daszków przyn klatkach,gdzieniegdzie sklejka,drzwi od starej szafy i stary spadochron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 28.10.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 1. U-2202. 5 cm wełny3. 8 cm welny4. 2 cm pustka5. DZ-220 Fundament 3W Piwnica jest pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 28.10.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Witaj mój Idolu! Służę odpowiedzią: -deszczułki ze skrzynek po owocach jakieś 2cm -8 cm izolacji papierowej głównie gazety codzienne i trochę dzieł Lenina z likwidowanej biblioteki -3-4 cm blachy falistej zdjętej ze śmietników i daszków przyn klatkach,gdzieniegdzie sklejka,drzwi od starej szafy i stary spadochron. Skąd gebeza takiej wrogości ?? Oczywiście u wszystkich, nie tylko u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.10.2004 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 cosik_janosik Dzieki, cieszy, że mamy podobną wrażliwość. Po moich postach padło: burak, wieśniak. Wystarczy napisac gdzie sie buduje i od razu widac, że Katowice to prawie metropolia W dodatku bym się nie zdziwił, jeśli ten wienczyslaw to twoja sprawka (da się to sprawdzić po IP). Też mi to przyszło do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.10.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Co wy chcecie od tego biednego Leona? Ja go lubię, fajne posty pisze, ale od paru miesięcy się nie odzywał. Leon - nie przejmuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.10.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Ja go lubię, fajne posty pisze, ale od paru miesięcy się nie odzywał. Ja też go w sumie lubię. Nie lubię jedynie nieuzasadnionej narowistości (by nie powiedzieć dosadniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 no nie pisalem od paru miechow to faktbo powiem wam szczerze ze te forumowskie pogadanki to ciezki temat i po kilku tygodniach pisania potrzebuje dluzszej przerwynie wiem prawdopodobnie dlatego, ze na moje posty zamiast rzeczowych odpowiedzi dostaje same smieci ( wylaczajac tych, ktorzy pisza do rzeczy)nie wiem pewnie smece i moze wy macie racjew sumie jeszcze tak na prawde nei buduje tylko sie do tego przymierzamna razie zbieram kase chyba powinienem poczekac az zaczne budowac moze wtedy znajde z wami wspolny jezyk narazie ciesze sie ze mnie jednak lubicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.10.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Leon, w duchu wierzyłem, że jesteś konstruktywny i komuniktywny ... ze na moje posty zamiast rzeczowych odpowiedzi dostaje same smieci Z tymi odpowiedziami to mam czasem podobne odczucia. (Nie chodzi mi o pyskówki, do których czasem dochodzi.) Ja czasem po odczytaniu odpowiedzi jestem rozczarowany. Jednak często z tych niesatysfakcjonujących odpowiedzi wyciagam satysfakcjnujace wnioski. To jest tak jak w tym starym dowcipie: Jak Ci ktos pierwszy raz powie, że jesteś idiotą - zignouj to, po drugim razie - zastanów się, po trzecim - idź do psychiatry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.10.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 leonie, nie bierz tego tak personalnie do siebie, i pokaż więcej poczucia humoru nie zrażaj się i pisz, tylko czasem przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji szukaj, a potem pytaj konkretnie, bo zadałeś pytanie bardzo ogólne, o tym było jakieś parę milionów postów. Ściana o której pisał MEDYK jest bardzo popularnym rozwiązaniem. Ja mam ścinę dwuwarstwową - silikaty (polskie) plus 15 cm styropianu. Wyszło bardzo tanio - materiał 6,5 tys, robocizna 7 tys, ocieplenie (ze wszystkim) 6 tys. Razem 19,5 tys, mówię o samych ścianach, do tego klej i inne dodatki. Czyli niewiele ponad 20 tys. Domek ok 170 m2, parterowy, więc ścian relatywnie dużo. Choć pewnie dla niektórych to maleńka chałupka. Fundament wykonany normalnie-wykop, w to beton, na to bloczki, wieniec, izolacje, drenaż. Nie mam piwnicy i jeśli nie jest ci koniecznie potrzebna, to nie rób. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 28.10.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 1. U220- 25cm2. wełna 10 cm i pustka 4cm3. pustak elewacyjny 9 cm - ale lepiej dać 12 cm, bo stabilniejsze i miejsca na cokół więcej Piwnic brak, fundament trójwarstwowy - 46 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.10.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 A u mnie jest tak:- silikat 24 cm (46 pln m2)- styropian 15 cm (10 + 5 na zakładkę) (23 pln m2)- silikat 12 cm (27 pln m2)Materiał wychodzi razem 96 pln za m2Do tego trzeba jeszcze doliczyć:- kotwy (4 szt m2 - za sztuke płaciłem niecałe 2 pln)- klej do silikatu (worek 25 kg kosztował niecałe 15 pln) - wydajność ok 3m2 ściany 3w z worka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts