PrzemysławR 12.09.2019 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 (edytowane) Witam, zwracam się do wszystkich specjalistów z pytaniem odnośnie eliminacji problemu chłodnej podłogi. Jest to lokal mieszkalny o powierzchni 51 mkw, znajdujący się na parterze nad nieogrzewaną piwnicą w bloku wybudowanym w 2001 roku. Temperatura podłogi w lokalu jest bardzo niska, wykonany raport termowizyjny wskazał punkty o temperaturze około 10 stopni Celsjusza a średnia temperatura podłogi wynosi około 13 stopni Celsjusza, raport wykonany w sezonie zimowym, temperatura na zewnątrz około -10 stopni Celsjusza . Powoduje to bardzo duży dyskomfort. Sufit w piwnicy jest ocieplony styropianem, niestety nie wiem jaka może być grubość tego styropianu. Sprawa została zgłoszona do spółdzielni mieszkaniowej, natomiast otrzymałem wiadomość zwrotną z informacją : że wady nie zostaną naprawione, budynek został wybudowany zgodnie z standardami obowiązującymi w 2001 roku i został odebrany przez inspekcję budowlaną, dlatego też wady nie zostaną usunięta na koszt spółdzielni.Na podłodze ułożone panele podłogowe, pod spodem podkład i folia, niestety nie wiem jakiej jakości, wymianę podłogi przeprowadził poprzedni właściciel. Proszę o poradę jak najkorzystniej ocieplić podłogę od strony mieszkania albo ewentualnie do jakiej inspekcji, bądź instytucji mogę zgłosić swoją sprawę, tak żeby uzyskać pomoc. Pozdrawiam, Przemysław Edytowane 12 Września 2019 przez PrzemysławR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts