Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Częstotliwośc odczytów licznika energi elektrycznej a wysokośc faktury

kulibob

Recommended Posts

Czy jest różnica między częstotliwością wytrawiania faktur a sumarycznym rocznym kosztem energii.

U mnie spisują co dwa mc licznik. Za prąd dużo nie płacę 150-200zł czy zmiana na rozliczenie powiedzmy pół roczne przyniesie jakieś oszczędności? Jeśli tak to jakie. Jakoś nie mogę tego znaleźć na stronie Enei.

odsetki, na koncie? chyba na lokacie.

Poprostu zakłądałem że jak zmienię odczyt to za rok to dopiero Jasiu odczyta i wystawią fakturę i zapłace za te 2500-3000kWh wstecz a nie do przodu.
ile Ty masz lat? 5, 10 czy może ze 2?

Przedstawiając taki tok myślenia i posiadana wiedzę, wykazujesz, że masz mniej niż 15 lat.

Edytowane przez Slawko123

odsetki, na koncie? chyba na lokacie.

ile Ty masz lat? 5, 10 czy może ze 2?

Przedstawiając taki tok myślenia i posiadana wiedzę, wykazujesz, że masz mniej niż 15 lat.

A jakie to ma znaczenie stosuję mowę potoczną jakie znaczenie ma gdzie jest kasa, konto oszczędnościowe, lokata, obligacje , TFI , Akcje, obligacje korporacyjne..............

Może się jeszcze mam bawić w procent skłądany od faktury

Jeśli maiło by to raację bytu to obniżam koszt prądu o 5%

Edytowane przez kulibob

Ja miałem tak z gazem w 2017r zaprognozowali mi zużycie 300m3 przez rok, fakt policzyli tylko że zużywam na przygotowanie posiłków.

Po roku zonk i musiałem nie dość że zapłacić różnicę w zużyciu to jeszcze taryfę mi zmienili dziady jedne.;).

Abo miesięczne dla gazu wzrosło z 9 na 21zł. I tak lepiej niż grzejąc prądem w drogiej taryfie po 60gr.

Z gazu mi wychodzi po ok 22gr kW z prądu 20gr, chyba że grzałką to 60gr:/

Jak nie dam zarobić jednym to inni wezmą z nawiązką:p

• 2 weeks później...