kthxb 13.09.2019 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Witam, chciałem zapytać o jedną rzecz. Wełna między poddaszem a stryszkiem 30cm. Do tego 15cm między krokwiami na strychu do samego szczytu. Na strychu idą ocieplone rury od rekuperacji. Wykonawca od zabudowy mówi, że to w zupełności wystarczy. Kierownik mówi, ociepl Pan jeszcze strych pod krokwiami, najlepiej jeszcze dodatkowo 15cm (minimum 5cm). Gdyby nie było rekuperacji, nie ocieplałbym tego stryszku w ogóle. Co robić? Dokładać jeszcze 5cm lub 15cm, żeby nie wyziębiać w zimie/dogrzewać w lecie rur od rekuperacji? Chciałbym to zrobić z głową i nie przepłacać bez sensu. Jak już mam docieplenie strychu między krokwiami, to potrzebuję ocieplać ściany szczytowe od wewnątrz? Edytowane 13 Września 2019 przez kthxb zdjęcie dodane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.09.2019 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2019 szczytów bym nie ocieplał w środku a na stryszku dałbym 15+5 albo 10+10 tak aby były dwie warstwy. 15+15 to zbytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kthxb 14.09.2019 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Mnie najbardziej martwi mostek poprzez krokwie. Jak 5 cm to nabiją łaty na krokwie, rusztu nie będą robić i jak mostek był to tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.09.2019 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Mnie najbardziej martwi mostek poprzez krokwie. Jak 5 cm to nabiją łaty na krokwie, rusztu nie będą robić i jak mostek był to tak będzie. Drugą warstwę robi się obracając o 90 stopni i nie masz mostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts