Cypek 28.10.2004 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Mam bramę Hormana, eco term chyba.Od wewnatrz w segmentach są takie nisze i jest jeszcze sporo miejsca tak spokojnie na 2 cm styropianu.A mnie właśnie została paczka tego i tak myślałem, coby go od wewnątrz przymocować. Tylko pytanie jak i czym, żeby było ładnie. Na klej i siatke go przecież nie przykleję. Na kołki tym bardziej.Podpowiedzcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisis 28.10.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 oglądałem ocieploną brame w hurtowni wyglądało to jak zwykłe panele PCV położone na styropian i to one pewnie trzymały styropian przy matalu bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 28.10.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 może blachami na wkręty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 29.10.2004 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Nie bardzo mogę na wkręty, bo grozi utrata gwarancji.Ale siding wydaje się dobrym rozwiazaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 29.10.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Zyski z zastosowania 2 cm styropianu nie będą siępokrywały z poniesionym nakładem pracy. Widziałem bramę ręcznie ocieploną i w zimie przy minus 10 stopni była cała pokryta szronem od wewnątrz. Garaż nieocieplony w bryle budynku Dlatego proponuję zastosowanie 2 warstw 2+2cm na mijankę. Koszt niewiele większy, a rozwiązanie sensowniejsze. Aby zmieścić więcej styropianu wystarczy zamocować np. drewniane listwy dystansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 29.10.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Aby zmieścić więcej styropianu wystarczy zamocować np. drewniane listwy dystansowe. Trzeba zwrócic tez uwage na dodatkowa mase, jaka ocieplenie bedzie mialo. Spotkalem sie przy takim potraktowaniu bramy Normstahl z grozba utraty gwarancji z powodu dodatkowego obciazenia bramy, co prawda, tam tego drewna dolozono sporo. Taki problem moze byc jednak przy oblozeniu sidingiem, jak ktos pisal wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 29.10.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 jezeli jest to brama z napędem, musisz wiedzieć, że nie tylko on może być przeciążony, każda brama oprócz silnika ma również sprężyny, które są specjalnie przeliczane do wielkości i ciężaru bramy, jak już to zrobisz to możesz mieć problem i sprężyny będą a i tym samym silnik inaczej chodziły....musisz wiedzieć jaki zapas mają te sprężyny i silnik.....zajmujemy się bramami stąd moja uwaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur 29.10.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Radzę poczekać na pierwsza zimę i sprawdzić, czy w ogóle trzeba to docieplać. Też mam eco term Hormana nie docieploną dodatkowo i żadnego szronu w zimie nie widziałem (garaż w bryle budynku, ogrzewany). Brama sama w sobie ma ok 2 cm jakiejś pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 29.10.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 jeżeli chodzi o ocieplanie bramy Eco firmy HÖRMANN to są do kupienia panele do ocieplania bramy.Możesz ja ocieplić styropianem natomiast oryginalne HÖRMANN-a sa z pianki poliuretanowej (twardszej niż styropian) i pokrytej folią aluminiową i nawierzchnia twardą (z wierzchu wygląda jak panel plastikowy). Zewnętrzna powierzchnia zabezpiecza przed kruszeniem sie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts