DITMAG 15.08.2022 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2022 Dzięki. Zastanawiała mnie kwestia hałasu czy nawet rezonansu Przede wszystkim trzeba mieć dobry projekt z obliczeniami, aby faktycznie tej wentylacji nie było słychać. Dużo na ten temat można poczytać w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wegner 20.08.2022 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Witam, Przeczytałem cały wątek, zastanawiamy się nad projektem Hexa green HG 03, stąd mam kilka pytań. 1. Czy ostatecznie odpowiada wam wielkość salonu z kominkiem ? (mile widziane zdjęcia) 2. Jak udało się rozwiązać kwestie dodania zadaszenia przed domem? 3. Fajnie byłoby zobaczyć gotowy taras 4. Czy przed budową rozważaliście zmianę materiału na tzw. "lekkie" mam na myśli pustaki z gazobetonu lub keramzytobetonu. Biorę to pod uwagę ze względu na obecne upały latem z jednoczesnym użyciem GWC lub klimatyzacji. Wydaje mi się to fajną alternatywą do akumulującej Silki czy Ceramiki. Poza tym bardzo fajny dziennik, rozdzielnia i instalacje elektryczne wykonane i opisane w sposób książkowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DITMAG 06.11.2022 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Witam, Przeczytałem cały wątek, zastanawiamy się nad projektem Hexa green HG 03, stąd mam kilka pytań. 1. Czy ostatecznie odpowiada wam wielkość salonu z kominkiem ? (mile widziane zdjęcia) 2. Jak udało się rozwiązać kwestie dodania zadaszenia przed domem? 3. Fajnie byłoby zobaczyć gotowy taras 4. Czy przed budową rozważaliście zmianę materiału na tzw. "lekkie" mam na myśli pustaki z gazobetonu lub keramzytobetonu. Biorę to pod uwagę ze względu na obecne upały latem z jednoczesnym użyciem GWC lub klimatyzacji. Wydaje mi się to fajną alternatywą do akumulującej Silki czy Ceramiki. Poza tym bardzo fajny dziennik, rozdzielnia i instalacje elektryczne wykonane i opisane w sposób książkowy. Pozdrawiam Witam, Coś się porobiło na tym forum, bo nie otrzymałem powiadomienia na maila o tym poście. Nadrabiam zaległości Ad1. Wielkość jest ok, wszedł duży stół, duża kanapa. Niestety nie zrobiliśmy jeszcze ściany z TV (miała być cegła, albo beton architektoniczny). Ad2. Stelaż jest zrobiony, ale nie było kiedy się tym zająć Niemniej służył mi dzielnie jako zabezpieczenie liny przewieszonej przez kalenicę, gdy zakładałem instalację fotowoltaiczną. Ad3. Taras mamy tylko przygotowany i na tą chwilę tak zostanie, Wylana posadzka betonowa musi poczekać, aż znajdziemy trochę gotówki i czasu na resztę Ad4. Nie rozważaliśmy tego, musielibyśmy zmieniać projekt, plusem domu energooszczędnego jest właśnie fakt, murowania go z ciężkich materiałów i pod tym względem silka jest materiałem pierwsza klasa. Klimatyzacja w naszym przyapdku spełnia oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DITMAG 06.11.2022 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Coś się zmieniło. W 2021 rozpoczęliśmy budować garaż wolnostojący na 2 auta + warsztacik. Fundamenty: Mury pobudowane Więźba już na miejscu W garażu wydzieliłem na warsztat 3,25m x 6,25m i całość zadaszyłem deskami z palet. Każdą z nich szlifowałem maszyną polerską z papierem ściernym. Położyłem tynki z kleju do styropianu, pierwsza warstwa na ścianę, później siatka zbrojąca i wygładzenie drugą warstwą kleju. Jak na garaż to aż za ładnie Do grzania warsztatu będzie służyła klimatyzacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DITMAG 06.11.2022 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Widok na warsztat w oddali drzwi ze starej bramy garażowej, które będą przesuwne Zamontowałem tez bramy na dziś walczę z płytkami w warsztacie Pomału do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DITMAG 01.01.2024 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia Mały update Zużycie energii PC (CO +CWU) oraz rekuperatora - 2021 - 3129kWh - 2022 - 2530kWh - 2023 - 2255kWh Warsztacik już ukończony [ATTACH=CONFIG]467558[/ATTACH] Garaż z zewnątrz [ATTACH=CONFIG]467559[/ATTACH] Bramy zamontowane z kumplem. [ATTACH=CONFIG]467560[/ATTACH] Co jakiś czas można za oknem mieć taki widok [ATTACH=CONFIG]467561[/ATTACH] Jesteśmy mega zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts