Audirs4 18.09.2019 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Witam, temat trochę nie związany z budową domu lecz z budową fundamentu pod podnośnik samochodowy. Płyta o wymiarach 400cmx160cmx37cm Beton B37 W8, oraz zbrojenie w postaci siatki. Mam teraz pytanie, od wylania betonu minęły 3 tygodnie, beton pielęgnowałem 14dni, był nonstop wilgotny, bo przykryłem go folią i co drugi dzień go polewałem wodą, Tydzień czasu jest już odkryty, dziś zauważyłem taką "Pajęczynkę" na powierzchni, czy to jest poważne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 18.09.2019 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 dont worry pamiętam ten etap u mnie:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 18.09.2019 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Nic nie widać interesującego ani niepokojącego. Zbrojenie siatką z Biedronki? Wybacz, ale jeśli coś mówisz, to wypada dać konkret. Tak mnie ciekawi osobiście, co ludzie wymyślają pod podnośnik i mimo wszystko, to stoi. Oglądałem u kogoś przygotowanie pod podnośnik, do tej pory jestem zdziwiony, że nic się nie dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Audirs4 18.09.2019 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Dzięki za odpowiedzi. Przepraszam, że nie podałem konkretów, ale to mój pierwszy fundament w życiu, na co dzień zajmuję się elektryką Siatka skręcona z prętów o średnicy 10mm oczka około 20cm. Też tak myślałem, jeden robi osobne stopy, inni jednolitą płytę o grubościach 20, 30, 40cm i szerokości 1m. W DTR mojego podnośnika właśnie były takie rozmiary, jedynie grubość płyty 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 18.09.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 37 cm płyta, to już jest konkret, sam beton w takim klocku ma swoją stabilność. Jeśli podłoże jest w porządku, to nie powinno nic się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Audirs4 18.09.2019 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Mam nadzieję Dzięki jeszcze raz Wam Koledzy za pomoc. Więc teraz czekam na montażystów podnośnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts