Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagwostka widoczne poprawki na suficie

misiekle1985

Recommended Posts

witam

nowy budynek położony tynk gipsowy twardy było kilka pęknięć przed malowaniem więć zastosowałem w tych miejscach pęknięć gładź wyszlifowałem/zagruntowałekm wszystko i pomalowałem farbą dulux 3 razy wszytsko ok. Teraz zamontowałem żyrandole/lampy led i szlak mnie trafia koło lamp tam gdzie najjaśniejsze światło widać wszystkie poprawki. Jakiś pomysł co z tym zrobić bo ręce opadają wszystko już porobione można się w końcu wprowadzać tu taki klops. Przez dzień tego nie widać Nawet myślałem że to zostawię ale siadam na kanapie zapalam światło i mnie to całe życie będzie wkór... Jakaś farba ze fakturą by tego nie zakumoflowała.?

Dzięki za podpowiedźi

Edytowane przez misiekle1985

• 2 weeks później...

Szanowny Panie,

rozwiązaniem jest przeszlifowanie widocznej warstwy oraz ponowne nałożenie gładzi. Może Pan w tym celu wykorzystać gotową masę szpachlową Śnieżka Acryl-Putz® FS20 Finisz. Gładź jest elastyczna, łatwa w aplikacji oraz bez problemu się szlifuje. Śnieżnobiały kolor ułatwia malowanie sufitu. Należy pamiętać o nałożeniu grubszej warstwy oraz wykorzystaniu do malowania farby głęboko matowej, np. Śnieżka Super Matt. Zaletami farby są bardzo dobra siła krycia oraz optyczne niwelowanie niedoskonałości podłoża.