misiekle1985 19.09.2019 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 (edytowane) witamnowy budynek położony tynk gipsowy twardy było kilka pęknięć przed malowaniem więć zastosowałem w tych miejscach pęknięć gładź wyszlifowałem/zagruntowałekm wszystko i pomalowałem farbą dulux 3 razy wszytsko ok. Teraz zamontowałem żyrandole/lampy led i szlak mnie trafia koło lamp tam gdzie najjaśniejsze światło widać wszystkie poprawki. Jakiś pomysł co z tym zrobić bo ręce opadają wszystko już porobione można się w końcu wprowadzać tu taki klops. Przez dzień tego nie widać Nawet myślałem że to zostawię ale siadam na kanapie zapalam światło i mnie to całe życie będzie wkór... Jakaś farba ze fakturą by tego nie zakumoflowała.?Dzięki za podpowiedźi Edytowane 19 Września 2019 przez misiekle1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.09.2019 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Jest taki dodatekhttps://allegro.pl/oferta/dodatek-strukturalny-do-farb-baranek-do-25m-sredni-7274412064Jak to wygląda? - jak delikatny baranek załamuje światło pokrywa wszystkie takie niedoskonałości i nierówności oraz pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekle1985 20.09.2019 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Malować cały sufit ( będzie z 40 metrów) czy tylko wokół lampy i odciąć to taśma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.09.2019 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Chyba cały - z odcięciem byłoby nieładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 20.09.2019 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 W sensie jak widać poprawki ? Nierówności, jaśniejsze miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekle1985 25.09.2019 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Widać grubsze miejsca gładźi jakby żle zeszlifowane za mało zeszlifowane. Te miejsca poprawiane sa idealne gładnie a reszta tynku jakby matowa. i widać różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 26.09.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Możesz spróbować je zeszlifować inną gradacją siatki, a najlepiej ostatnią warstwę zrobić tą samą gładzią, co resztę sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 07.10.2019 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2019 Szanowny Panie,rozwiązaniem jest przeszlifowanie widocznej warstwy oraz ponowne nałożenie gładzi. Może Pan w tym celu wykorzystać gotową masę szpachlową Śnieżka Acryl-Putz® FS20 Finisz. Gładź jest elastyczna, łatwa w aplikacji oraz bez problemu się szlifuje. Śnieżnobiały kolor ułatwia malowanie sufitu. Należy pamiętać o nałożeniu grubszej warstwy oraz wykorzystaniu do malowania farby głęboko matowej, np. Śnieżka Super Matt. Zaletami farby są bardzo dobra siła krycia oraz optyczne niwelowanie niedoskonałości podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts