ktosieeek 19.09.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 (edytowane) Cześć! Postanowiłam wymienić klamki w drzwiach pokojowych (zdjęcia w załącznikach). Problem pojawił się gdy poodkręcałam śruby i chciałam wyjąć klamkę - są tam dwie śrubki, jedna od dołu, druga od góry, których za nic nie da się odkręcić. Czy ktoś z was ma na to jakiś sposób? Nie chcę rozwalać klamki ponieważ znajomy chce je odnowić i zamontować u siebie na mieszkaniu. Pozdrawiam, Julka Edytowane 19 Września 2019 przez ktosieeek Błędny tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.09.2019 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Trzeba niestety rozwiercać - mosiądz ma to do siebie że się utlenia i również utleniły się wkręcone śruby blokady stąd niemożność rozebrania - delikatnie wiertłem 3mm da się rozwiercić tylko trzeba z jednej i drugiej strony gdyż uchwyt wkrętarki/wiertarki nie podejdzie blisko szyldu klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosieeek 21.09.2019 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Rozwierciłam śrubę jednak klamka nadal się nie rozdziela, próbowałam już wszystkim to zrobić... jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.09.2019 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Wg mnie trzymają śrubki mocujące szyld. Sama klamka może trzymać dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosieeek 23.09.2019 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Śrubki został odkręcone, zdjęcie zostało zrobione poglądowo, śrubki dokręcone ponieważ chcieliśmy otwierać drzwi bez hałasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.09.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Taką klamkę trzymają właśnie śrubki mocujące szyld i/lub blokada trzpienia. Kiedyś był to "gwoździk" a dziś śrubki imbusowe. jeśli nie idzie lekko, to próbowałbym czymś przesmarować i odczekać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts