jcichy 19.09.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 WitamZakupiliśmy starą piętrową szeregówkę, ponad 100letnią.Szeregówka stara, chyba nawet jeszcze pruska.Rozpoczynamy remonty i spośród wielu tematów jak tynki, dach , podłogi, instalacje, jest pierwszy ...Sufity w pokojach, trzcina, tynk. Zamierzam obniżać sufit, tynk wytrzymał zapewne kilka dekad, pytanie czy go zrywać ? Zrywać wszystko, wyczyścić i do tego kręcić profile ? Dodam,że będziemy mieli ogrzewanie podłogowe.Pakować nad płyty wełnę? Może jakaś inną formę wyciszenia ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 20.09.2019 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Będziesz obciążał dodatkowo strop na pietrze? Jeśli tak to ja bym zerwał wszystko do gołych belek-skontrolował stan i dopiero wełna,profile,lub profile płyta i od góry czymś zasypać jeżeli na górze są deski.Jeżeli na górze masz deski a chcesz tam podłogówkę,wylewkę to niech ktoś z uprawnieniami obejrzy ten strop,na pewno jest już ugięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jcichy 20.09.2019 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Szeregówka jest piętrowa, sufity chciałbym robić podwieszane na parterze (strop drewniany) i na piętrze , poddasze drewniane... Czyli zrywać wszystko na każdym piętrze, wełna i tyle? Taka robota jest pewnie mega hmm "brudna"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.09.2019 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nie wiem czy warto wszystko zrywać, na pewno należy zrobić punktowe odkrywki i oglądnąć stan belek stropowych w razie konieczności wtedy rozbierać. Zinwentaryzwoać policzyć czy przeniesie dodatkowe obciążenie sufitem, i podłogówką. Jeżeli chodzi o podłogówkę trafiłem ostaniu na coś takiego jak "Ogrzewanie Podłogowe Suche" płyty styropianowe w których układa się rurki i na to np bezpośrednio klei płytki. Całość jest zdecydowanie lżejsza ale mi brakuje tej akumulacji jaką stanowi beton. Nie uzywałem tego widziałem tylko w necie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts