maly7 20.09.2019 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Mam problem z Danfoss Eco Bluetooth. Głowica zainstalowana miesiąc temu, a wydaje się nie pracować prawidłowo. Mimo nastawienia temperatury na 21 stopni, pomiarze głowicy 19.5 – nie puszcza ona ciepła. Dopiero nastawienie na 23-24 stopnie powoduje otwarcie się zaworu… Wygląda mi to tak, jakby ruch głowicy otwierający i zamykający przepływ ciepłej wody był zbyt mały, nieadekwatny do panujących warunków. Kaloryfer lodowaty. Teoretycznie, według producenta, głowica powinna się „nauczyć” regulacji nacisku na trzpień aby prawidłowo regulować temperaturę w pomieszczeniu ale chyba te się tego nie nauczyły (nic sobie z tego nie robi, że nie osiąga docelowej temp.). Czy można to samemu jakoś wyregulować? (wychodzę z założenia, być może błędnego, że głowica za 180zł powinien działać od tak - nakładasz na zawór, konfigurujesz i tyle). Poniżej zdjęcia wykorzystanego adaptera oraz zrzut ekranu z aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly7 25.09.2019 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Ktoś, coś? Póki co otrzymałem info od Danfoss nic nie wnoszące do sprawy: "jeżeli głowica nie jest osłonięta i ma szansę prawidłowo odczytać temperaturę to powinna działać prawidłowo.proszę jeszcze jej dać szansę się pouczyć jeśli to nie pomoże proszę reklamować u sprzedawcy." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 25.09.2019 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Mam Honeywell HR25 i czasem zachowuje się podobnie jak Twój Danfoss. Wystarczy ruszyć pokrętłem o pół stopnia w górę i zawór się otwiera. Wydaje mi się, że ten typ tak ma po prostu i czasem potrzebuje więcej czasu, aby się włączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts