dekmaxinteria.pl 20.09.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Witam serdecznie.Zacząłem grzać dom od paru dni, do tej pory kocioł pracował w trybie letnim czyli tylko grzał CWU.W związku ze jestem jeszcze dość zielony w temacie grzania kotłem gazowym prosił bym.o pomoc.Problem polega na tym że kocioł cały czas się załącza i dogrzewa do temperatury ustawionej na kotle tj. 40C potem temperatura spada i ponownie po jakiś 15-20 min się załącza ( palnik startuje kilkanaście razy w ciągu dnia) mimo że temperatura zmierzona pomieszczenia na sterowniku jest nawet wyższa tj 20C niż ustaloną tj 19,5C w ciągu dnia.Według mnie kocioł nie powinien się załączać jeśli temperatura w domu jest odpowiednia, mam rację? Może się mylę lub muszę coś przestawić w ustawienia. Wszystko mam zrobione na jednym obiegu, grzejniki + podłoga ( bardzo małe pętle w łazienkach , kuchni i przedpokojach wszytko na zaworach RTL) reszta to grzejniki odpowiednio przewymiarowane aby działała kondensacja.Prosiłbym o pomoc, mogę podać jeszcze szczegóły ustawień na sterowniku tylko nie wiem które. Z tego co wiem to nie posiadam sprzęgła hydraulicznego. Chyba że jest w kotle wbudowany, ale nie sądzę.Dom piętrowy ocieplony grafit 10cm, około 140-150m2 do ogrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekr 22.09.2019 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jaką najniższą temperature na piecu możesz ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekmaxinteria.pl 23.09.2019 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Najniższa to 30C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts