Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podział gruntu

geguś

Recommended Posts

• 2 weeks później...
chyba nie ma takich problemów o jakich mówisz, najpierw składasz wniosek o zaopiniowanie wstępnego projektu podziału nieruchomości (mówię oczywiście o gruntowej) o wymaganych załącznikach dowiesz się w wydziale architektury , no i bez wydziału geodezji też się nie obędzie, następnie sprawy techniczne z geodetą (wytyczenie granic, pomiary, kamienie geodezyjne etc) następnie notariusz i sprawy cywilnoprane i powrót do administracji cedlem uzupełnienia map. nie jest możliwe aby z takich powodów jak zostały podane gmina mogła uniemożliwać podziałów, byłoby to naruszenie kc i konstytucji. pdzr

Wiam

Miałam podobny problem. Chcieliśmy z mężem kupić działkę. Konieczny był podział. Pani w gminie powiedziała nam, że wygasł z końcem roku 2003 plan zagospodarowania przestrzennego i nie można wykonać podziału. Działka musiała zostać rozpatrzona indywidualnie przez urbanistę. Czekaliśmy ok. 3 miesięcy wreszcie dostaliśmy upragnioną decyzję o warunkach zabudowy. (Cieszyliśmy się chyba bardziej niż ci co sprzedają nam ją). Teraz jesteśmy na etapie podziału (też z problemami :evil:, ludzie są niesamowici o kawałek rowu pozabijali by się :o ) Istny Kargul z Pawlakiem :lol:. Mąż pociesza mnie, że może jeszcze 2 tygodnie i spotkanie u notariusza i wiosną można działać :lol: :lol:

Pozdrawiam

rzeczywiście ludzie pod tym wzlędem są beznadziejni :x ja musiałem dać służebnośc drogi koniecznej dla świętego spokoju bo głupia baba nie chciała czekać ,aż dotanie tą służebność od gminy -obok jej działki był pas ziemi nalezacy do Skarbu Państwa i będący właśnie drogą z której cały czas korzystala :evil: :evil:

• 4 weeks później...