hippocampus 21.09.2019 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Witam, Ponieważ nie znalazłem wyczerpującej odpowiedzi na moje pytania i wątpliwości, postanowiłem zwrócić się tutaj do Was o pomoc. Także instrukcje użytkowania programatora nie rozjaśniły mi kwestii, ponieważ chodzi o sprawy praktyczne. Ale do rzeczy...Jestem po niedawnej wymianie kotła w 20-letnim, piętrowym domu. Nowy nabytek to Bosch Condens GC9000iw z programatorem CW400. Serwisant oczywiście poustawiał wszystko, jeśli chodzi o ukryte funkcje. Sezon grzewczy za pasem a ja mam raczej blade pojęcie o kwestii programowania ustawień z tym związanych. CW400 znajduje się w przedpokoju, na dole, gdzie raczej panuje niższa temperatura. CO w starym kotle było włączane ręcznie, jak "zrobił się zimno" i ustawione niezależnie od temperatur zewnętrznych i wewnętrznych, w sztywnych ramach czasowych. Temperaturę grzejników regulowało się poszczególnymi pokrętłami, znajdującymi się na nich. I jakoś to rozwiązanie się sprawdzało... W związku z wyminą kotła postanowiłem jednak trochę bardziej zgłębić temat.Zależy mi na tym, by pomieszczenia na górze (w których się śpi) były dogrzewane w godzinach nocnych, do temperatury załóżmy 22-23 stopnie (temperatura na dole nie jest tak istotna). Moje pytanie brzmi, jaki tryb pracy i ustawienia wybrać, by osiągnąć zamierzony cel? Jaki tryb byłby najbardziej ekonomiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts