Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Integracja Fibaro z Ampio (bądź odwrotnie)

Recommended Posts

Witam..

Taka sytuacja:

Fibaro nie ma fajnych paneli naściennych do sterowania, a takie panele posiada Ampio (np. MDOT-4)

Ampio nie posiada fajnych gniazdek elektrycznych a Fibaro posiada - Walii ( to czy Ampio nie posiada to mogę się mylić, ja nie znalazłem informacji)

Ampio ma w ofercie moduł integracyjny MZWAVE-1s do integracji z Fibaro.

Pytam z czystej ciekawości, nigdzie w internecie nie mogłem znaleźć odpowiedzi.

1. Czy jest możliwość użycia gniazdek elektrycznych ,,Walli,, od Fibaro z Ampio? Rozumiem, że wystarczy posiadać moduł integracyjny w systemie Ampio?

2. Czy jest mozliwość użycia paneli naściennych z Ampio do sterowania systemem Fibaro?

2a. Rozumiem, że sam moduł integracyjny z Ampio by nie wystarczył i musiała by istnieś jakaś minimalna struktura Ampio. Jaka musiała by być minimalna instalacja Ampio aby zgrać panele nascienne z pełnym systemem Fibaro?

Czy powyższe jest możliwe aby naprzemiennie wymieniać pewne produkty Ampio i Fibaro bazujące na Z-wave?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam..

Taka sytuacja:

Fibaro nie ma fajnych paneli naściennych do sterowania, a takie panele posiada Ampio (np. MDOT-4)

Ampio nie posiada fajnych gniazdek elektrycznych a Fibaro posiada - Walii ( to czy Ampio nie posiada to mogę się mylić, ja nie znalazłem informacji)

Ampio ma w ofercie moduł integracyjny MZWAVE-1s do integracji z Fibaro.

Pytam z czystej ciekawości, nigdzie w internecie nie mogłem znaleźć odpowiedzi.

Jest możliwość integracji Ampio z modułami Fibaro poprzez moduł MZWAVE-1s. Nie wiem czy moduł ten ma zaimplementowane wszystkie urządzenia z Fibaro ale jeśli czegoś nie ma to Ampio bez problemu je doda.

Witam..

1. Czy jest możliwość użycia gniazdek elektrycznych ,,Walli,, od Fibaro z Ampio? Rozumiem, że wystarczy posiadać moduł integracyjny w systemie Ampio?

Moduł Wall Plug na pewno jest, a czy gniazda Walli to nie wiem. Jeśli nie to jest to tylko kwestia zgłoszenia do Ampio.

Witam..

2. Czy jest mozliwość użycia paneli naściennych z Ampio do sterowania systemem Fibaro?

2a. Rozumiem, że sam moduł integracyjny z Ampio by nie wystarczył i musiała by istnieś jakaś minimalna struktura Ampio. Jaka musiała by być minimalna instalacja Ampio aby zgrać panele nascienne z pełnym systemem Fibaro?

Czy powyższe jest możliwe aby naprzemiennie wymieniać pewne produkty Ampio i Fibaro bazujące na Z-wave?

To działa trochę inaczej. Moduł MZWAVE-1s działa jako master (centrala) więc nie da się zastosować paneli jako dodatek do instalacji Fibaro. Raczej odwrotnie. Robisz instalację Ampio a urządzenia Z-Wave wykorzystujesz jako dodatek. Jak przypiszesz moduł Z-Wave do MZWAVE-1s to nie przypiszesz go już do centrali Fibaro.

Edytowane przez iF-Jimi