mnowak02 21.09.2019 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Witam,Ostatnio przeczytałem na stronie fibaro o nowym produkcie jakim jest Smart Implant. Za jego pomocą można połączyć niemal każde urządzenie i nim sterować. Początkowo chciałem kupić piec gazowy z jakimś modułem zdlanego sterowania lub ew. pompe ciepła z internetowym modułem jednakże wychodzi na to że będzie można za pomocą tego sterować piecem, ogrzewaniem podłogowym itp. i co najważniejsze jednym systemem.1. Czy ktoś używał to rozwiązanie do sterowania m.in. ogrzewaniem?Jak się sprawdza?Czy można np. piecem gazowym sterować tj. wł/wył, regulować moc, temperature itp?2. Co z gwarancją urządzenia jeżeli podepniemy Smart Implant?3. Czy aby można było sterować temperaturą ogrzewania podłogowego rozdzielacze muszą posiadać sterowniki termoelektryczne? i wtedy regulator w każdym pokoju połączony jest z tym sterownikiem od pętli? a Co w przypadku zdlanego sterowania przez internet? Jak to koncepcyjnie musi zostać rozwiązane i z jakimi elementami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts