gahan 23.09.2019 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Czym obkładacie schody zewnętrzne? Mam schody betonowe, "doklejone" do domu, na fundamencie. Boję się tradycyjnych płytek z gresu czy klinkieru, bo po czasie mróz robi swoje mimo starannej roboty. Myślę o prawdziwym kamieniu, ale kamień to albo granit ( który mi nie pasuje), albo jakieś inny - ale za bardzo mręgatę, wielokolorowe. Piaskowiec za bardzo przyjmuje brud, schody mam prawie nieosłonięte. Widziałam w Merze grees w formie gotowych stopnic, różne kolory od szarości po piaskowy i jasne beże. Bardzo mi się spodobał, ale znajomi założyli go u siebie - i w użytkowaniu tragedia. Tak bardzo łapie brud, że domyć tylko domestosem, bo ciepła woda z płynem na nic się zda. Pytałam o spieki kwarcowe, mają w miarę jednolite kolory, można je łatwiej dopasować do elewacji. Ale powiedziano mi, że śliskie. Ktoś, coś doradzi z własnego doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 23.09.2019 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Na nasze warunki klimatyczne polecam "Beton stemplowany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid Helta 28.09.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 Na nasze warunki klimatyczne polecam "Beton stemplowany" Good job Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 23.10.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Robił ktoś ten beton stemplowany na schody? Jak cenowo to wychodzi w porównaniu do wykończenia schodów zwykłymi płytkami gresowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 23.10.2019 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Ja robiłem - beton stemplowany jest bezspoinowy i na przygotowanym podłożu to 400 zł/2m2 ,jeżeli schody nie wymagają reprofilacji..Natomiast płytki będziesz zrywał (po niedługim czasie) i wtedy koszty będą bolały.https://photos.app.goo.gl/9PQxWqtWEr7EXiRa8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 24.10.2019 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Bardzo ładne, napewno lepiej to wygląda niż płytki czy inne wykończenie. Chyba trzeba będzie zrobić wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 24.10.2019 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 A zwykłe płyty betonowe się nie nadają? https://www.bruk-bet.pl/warto-wiedziec/schody-zewnetrzne-na-dlugie-lata-z-czego-je-zrobic https://www.libet.pl/przeznaczenie/schody/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 24.10.2019 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Problem w tym ,że już mam wylane schody betonowe - chciałbym jedynie finalnie to łądnie wykończyć. https://static.pokazywarka.pl/q/e/u/1a32ae4f537c176d79b263db6be67b5a_orig.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 24.10.2019 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Problem w tym ,że już mam wylane schody betonowe - chciałbym jedynie finalnie to łądnie wykończyć. https://static.pokazywarka.pl/q/e/u/1a32ae4f537c176d79b263db6be67b5a_orig.jpg No tak, przepraszam jakoś mi to umknęło. Trzeba wrócić do szkoły by czytać ze zrozumieniem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 03.11.2019 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Ja mam i polecam jednak granit. Trwałość bezdyskusyjna. No i wygląd... Ja szukałem 3 lata fachowca do położenia i w końcu ktoś się odważył (od razu zaznaczałem, że amatorom dziękujemy i znam się na "odbiorze") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 03.11.2019 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 @SmakorNapisz coś bliżej o Twoich schodach granitowych i o zawiłościach w ich układaniu. Fotki też mile widziane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 03.11.2019 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Zawiłości wielkich raczej nie było (technicznie) to kwestia dobrego dopasowania elementów, i dokładnego precyzyjnego montażu. bez chodzenia na skróty i roboty na czas. Montaż trwał 3 dni. Niektóre elementy były dopasowywane na długość na miejscu aby zapewnić odpowiednią precyzję połączeń. Dodatkowym utrudnieniem była konieczność skucia boku schodów gdyż został wylany równo ze słupem, a równo powinien być kamień. Kamień poziomy 3 cm płomień pionowo 2 cm poler. Zdjęcia niestety tylko takie dwa posiadam na szybko. (gustowny styrodur pełnił funkcję odbojnika żeby drzwi nie spotkały się z narożnikiem klinkieru, teraz jest już uczciwy odbojnik oczywiście równie pro zamontowany przez fachowca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts