Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Finisz quatro - klej/podkład pod ciemny tynk silikonowy.

Recommended Posts

Robię obecnie elewację zewnętrzną i mam dylemat, cokół będzie brązowyciemny ( Ceresit-Columbia 6 ) i na południowej ścianie powinien być rzekomo użyty inny klej do zatapiania siatki anizeli tradycyjny, bardziej elastyczny ( w Niemczech to się nazywa "Finish Quatro" ). Wydzwoniłem parę okolicznych składów/hurtowni nie słyszeli o czymś takim.

Czy ktoś zna ten temat?, bardzo zależy mi na czasie pojutrze kończymy cokoły, z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie.

[email protected]

Robię obecnie elewację zewnętrzną i mam dylemat, cokół będzie brązowyciemny ( Ceresit-Columbia 6 ) i na południowej ścianie powinien być rzekomo użyty inny klej do zatapiania siatki anizeli tradycyjny, bardziej elastyczny ( w Niemczech to się nazywa "Finish Quatro" ). Wydzwoniłem parę okolicznych składów/hurtowni nie słyszeli o czymś takim.

Czy ktoś zna ten temat?, bardzo zależy mi na czasie pojutrze kończymy cokoły, z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie.

[email protected]

1) mam z Caparol-a Carbonit - dokladnie robi taka robote tyle ze to Caparol a nie Ceresit

2) inny tez powinien byc tynk - w Caparolu to linia Carbopor tynkow - nie wiem jak w ceresicie, ale zwykly "po prostu ciemny" nie da rady ... stale obciazenie woda

Mieszasz pojęcia.

1 żaden tynk elewacyjny nie nadaje się na strefy cokołowe

2 ciemne kolory o niskim hbw wymagają pewnych zabiegów i zamian materiałowych

3 strefy cokołowe też wymagają zmian materiałowych że względu na stałe obciążenie woda.

Generalnie dość złożony temat poprawnego wykonania aby to było trwałe.

Łatwiej będzie jak zadzwonisz 661071502 niż opisywać to w każdej możliwej konfiguracji i to z rozpatrywaniem : wymagania systemowe abc a realia na budowie