Zig_Zag 24.09.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Robię obecnie elewację zewnętrzną i mam dylemat, cokół będzie brązowyciemny ( Ceresit-Columbia 6 ) i na południowej ścianie powinien być rzekomo użyty inny klej do zatapiania siatki anizeli tradycyjny, bardziej elastyczny ( w Niemczech to się nazywa "Finish Quatro" ). Wydzwoniłem parę okolicznych składów/hurtowni nie słyszeli o czymś takim.Czy ktoś zna ten temat?, bardzo zależy mi na czasie pojutrze kończymy cokoły, z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.09.2019 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Robię obecnie elewację zewnętrzną i mam dylemat, cokół będzie brązowyciemny ( Ceresit-Columbia 6 ) i na południowej ścianie powinien być rzekomo użyty inny klej do zatapiania siatki anizeli tradycyjny, bardziej elastyczny ( w Niemczech to się nazywa "Finish Quatro" ). Wydzwoniłem parę okolicznych składów/hurtowni nie słyszeli o czymś takim. Czy ktoś zna ten temat?, bardzo zależy mi na czasie pojutrze kończymy cokoły, z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie. [email protected] 1) mam z Caparol-a Carbonit - dokladnie robi taka robote tyle ze to Caparol a nie Ceresit 2) inny tez powinien byc tynk - w Caparolu to linia Carbopor tynkow - nie wiem jak w ceresicie, ale zwykly "po prostu ciemny" nie da rady ... stale obciazenie woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zig_Zag 25.09.2019 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 ale zwykly "po prostu ciemny" nie da rady ... stale obciazenie woda Co to znaczy, jakie obciażenia wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.09.2019 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Co to znaczy, jakie obciażenia wodą? Woda opadowa, wilgotny grunt, zalegający śnieg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zig_Zag 25.09.2019 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 (edytowane) Woda opadowa, wilgotny grunt, zalegający śnieg Nie bardzo rozumiem , ciemny tynk jest bardziej narażony na w/w przypadłości, aniżeli jasny? Edytowane 25 Września 2019 przez Zig_Zag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.09.2019 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Mieszasz pojęcia. 1 żaden tynk elewacyjny nie nadaje się na strefy cokołowe 2 ciemne kolory o niskim hbw wymagają pewnych zabiegów i zamian materiałowych 3 strefy cokołowe też wymagają zmian materiałowych że względu na stałe obciążenie woda. Generalnie dość złożony temat poprawnego wykonania aby to było trwałe. Łatwiej będzie jak zadzwonisz 661071502 niż opisywać to w każdej możliwej konfiguracji i to z rozpatrywaniem : wymagania systemowe abc a realia na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zig_Zag 26.09.2019 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Ok., dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts