Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

spalacze ekogroszkow

erbach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rozumiem że to samo mówisz swoim klientom?

U rodziców na grochu nawet dobrze dymka nie widać.

Czyli jednak dymek jest tylko go dobrze nie widać?

Jest biały/szary.. Na tle nieba można uznać, że minimalny dymek.

Dla testów, pewnie dobiera się bardzo dobry węgiel.

W warunkach domowych, jest to niemożliwe.

Tak jak ze sprzedawcą samochodów i aferą VV

Tu pewnie podobnie.

PS. Nie widziałem, nie wiem, domyślam się.

Rozumiem że to samo mówisz swoim klientom?

U rodziców na grochu nawet dobrze dymka nie widać.

Oczywiście że mówię, węgiel to największy syf i wcale nie jest taki tani podobnie jak i Twój pellet.

To że z komina nie widać to nie znaczy że nie smrodzi, skoro wg. Ciebie jeśli nie widać to nie smrodzi, wejdź na dach i pociągnij sobie z komina na dwie dziurki, zobaczysz tą 5-tą klasę a raczej poczujesz.

Karoka, bez urazy ale jesteś jak świeży przechrzta. Jak paliłes węglem, montowałeś kotły, to węgiel był dobry, teraz masz pompę ciepła, montujesz chyba też, to węgiel jest be. Kaźdy z nas wie, że w warunkach domowych to zlo konieczne. Jak kotły będą się sypać to większość z węgla pewnie zrezygnuje. Wtedy tylko gaz lub prąd.

Szkoda że nie masz możliwości zobaczyć jak się robi takie badania w labo, zobaczyłbyś jak bardzo pieprzysz :)

Widziałem groszka na analizatorze w warunkach domowych więc to ty zaczynasz pieprzyć, tym bardziej jako sprzedawca i instalator 5 klasowych kotłów. Z komina fiołki nie wychodzą, wszyscy dobrze o tym wiemy, ale to nie te kotły robią zadymę u mnie na osiedlu.

Karoka, bez urazy ale jesteś jak świeży przechrzta. Jak paliłes węglem, montowałeś kotły, to węgiel był dobry, teraz masz pompę ciepła, montujesz chyba też, to węgiel jest be. Kaźdy z nas wie, że w warunkach domowych to zlo konieczne. Jak kotły będą się sypać to większość z węgla pewnie zrezygnuje. Wtedy tylko gaz lub prąd.

Jasiek dalej sprzedaję i montuje śmierdziuchy ale teraz już większe parcie jest na pellet, pewnie za jakies 2 czy 3 lata z cenami pelletu będzie to samo co z groszkiem czyli coraz drożej i coraz większy syf w sprzedaży :)

To Cię muszę zdziwić bo ceny pelletu nie wzrastają chociaż bardzo byś tego chciał, mało tego, z racji rosnącej konkurencji jest tańszy. Przykładem jest tu np. Pellecik pl. Ty się lepiej martw o ceny prądu, bo tu może być ciekawie.

Eliks poczekamy ze 2 czy 3 lata jak Ci ten pellet potanieje :) zrobił się teraz boom na pellet jak kiedyś na eko groszek a o mój prąd się nie martw, mam go pod dostatkiem i nie pitol mi zaś że mam panele to chwalę pompę, bo czy ze słupa czy z dachu pompa spali tyle samo prądu a ile spala wiem z dokładnością do 0,1kWh.