arnold 28.10.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Dzień dobry Czy ktoś z forumowiczów wie:1. Ile kosztuje założenie ksiegi wieczystej?2. Jakie są potrzebne dokumenty aby ją założyć? Z góry dziękuję za odpowiedź Arnold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arnold 28.10.2004 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Szukałem w przeglądarce hasła "księga wieczysta " i nie znalazła niczego.Zaczołem wiec sam przeglądać wcześniejsze tematy i znalazłem temat:"księga wiezcysta jaki koszt" . Dlatego też na forum jest mój temat. Arnold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 29.10.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 to zależy od wartości nieruchomości,jak ją podasz to ci powiem,a co do dokumentów napisz dla jakiej nieruchomości ta księga ma być zakładana, czy czasami nie chodzi o mieszkanie spółdzielcze własnościowe. Przy zakupie działki przecież nie ma możliwości , aby księgi nie było - lub w samym akcie notariusz wnioskuje o założenie jej pobierając przy tym opłatę sądową.Napisz coś bliżej o nurtującym cię problemie, to będę mógł temat rozszerzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arnold 30.10.2004 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Dzień dobry Marcel2000 mam problem: Mam propozycję kupna działki z domem i kupna mieszkania bez K.W. i dlatego chciałbym wiedzieć wszystko zanim się zdecyduję.Czasu na zdecydowanie mam do końca tego roku [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arnold 30.10.2004 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Chodzi oczywiście o mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arnold 01.11.2004 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 03.11.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Sorki, że dłuugo nie pisałem, ale przystapmy do rzeczy, jeżeli chodzi o mieszkanie, a myślę, że jest własnościowe spółdzielcze, to ono nie musi mieć założonej księgi wieczystej, owszem można ją sobie założyć, ale to kosztuje . Zakłada się głównie po to, żeby móc wziąść kredyt i zabezpieczyć go na tym mieszkaniu hipoteką i to chyba jest główny cel tego. Ja też mam takie mieszkanie, ale księgi wieczystej nie zakładam. Pozdrowionka Jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts