PrzemWas 25.09.2019 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Chciałem uzyskać opinie innych użytkowników. Rozpocząłem drugi sezon użytkowania kominka HAJDUK Volcano 2L i nie jestem w pełni z niego zadowolony. Opisywany system czyszczenia szyby ClearView działa średnio jak nie w ogóle. Praktycznie po każdych 3-4 godzinach palenia szyba musi być myta Wnioskuje, że nie jest pirolityczna już rozważam czy nie wymienić... Ogólnie okopcenie szyby idzie w jednym kierunku w prawy górny róg, nie wiem czy to jakaś wada? To moje pierwsze doświadczenia z kominkiem z drzwiczkami, za bardzo nie mam się do czego odnieść i nie jestem w stanie ocenić poprawności działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.09.2019 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Chciałem uzyskać opinie innych użytkowników. Rozpocząłem drugi sezon użytkowania kominka HAJDUK Volcano 2L i nie jestem w pełni z niego zadowolony. Opisywany system czyszczenia szyby ClearView działa średnio jak nie w ogóle. Praktycznie po każdych 3-4 godzinach palenia szyba musi być myta Wnioskuje, że nie jest pirolityczna już rozważam czy nie wymienić... Ogólnie okopcenie szyby idzie w jednym kierunku w prawy górny róg, nie wiem czy to jakaś wada? To moje pierwsze doświadczenia z kominkiem z drzwiczkami, za bardzo nie mam się do czego odnieść i nie jestem w stanie ocenić poprawności działania.Szyba pirolityczna nie decyduje o brudzeniu. Druga sprawa: nie wiadomo co jest przyczyną brudzenia. Pewnie brak doświadczenia też....Może być też wadliwy montaż, komin nie taki jak trzeba. Oczywiście nie wykluczam wady urządzenia, ale to dość wątpliwa teoria znając produkt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 25.09.2019 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Ogólnie okopcenie szyby idzie w jednym kierunku w prawy górny róg,. zajrzyj do środka o przypatrz się otworom nawiewu powietrza. Gdzie są i dokąd sięgają względem szyby ? Sprawdź siłę nadmuchu powietrza które regulujesz rączką. - możliwy słaby nawiew powietrza do spalania - możliwy brak ruchu powietrza w miejscu zabrudzenia/brak otworów nawiewowych w tym miejscu - możliwy zaciąg fałszywego powietrza spod uszczelki drzwiczek/szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 06.10.2019 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Chciałem uzyskać opinie innych użytkowników. Rozpocząłem drugi sezon użytkowania kominka HAJDUK Volcano 2L i nie jestem w pełni z niego zadowolony. Opisywany system czyszczenia szyby ClearView działa średnio jak nie w ogóle. Praktycznie po każdych 3-4 godzinach palenia szyba musi być myta Wnioskuje, że nie jest pirolityczna już rozważam czy nie wymienić... Ogólnie okopcenie szyby idzie w jednym kierunku w prawy górny róg, nie wiem czy to jakaś wada? To moje pierwsze doświadczenia z kominkiem z drzwiczkami, za bardzo nie mam się do czego odnieść i nie jestem w stanie ocenić poprawności działania. Szyba pirolityczna nie decyduje o brudzeniu. Druga sprawa: nie wiadomo co jest przyczyną brudzenia. Pewnie brak doświadczenia też....Może być też wadliwy montaż, komin nie taki jak trzeba. Oczywiście nie wykluczam wady urządzenia, ale to dość wątpliwa teoria znając produkt.... kominy jak widać, to twój konik i tu powodem jest z pewnością komin możliwe, że szybka przestanie się brudzić po dołączeniu 3 dodatkowych wkładów albo po wymianie komina na taki jaki trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts