tinjap 25.09.2019 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 (edytowane) WitamChcę podnieść teren przy domku i dwie ekipy od niwelacji maja różne warianty. Pierwsza z nich chce na glinę-ił nasypać kamień (klin) i na to piach potem przygotowanie pod kostkę. Druga ekipa pierw piach potem kamień i na to przygotowanie pod kostkę Proszę o informacje jaka jest kolejność, wiem że przy budowie drogi to najpierw idzie poduszka z piachu ale teraz sie spotkałem że i kamień na początek sypią. Edytowane 25 Września 2019 przez tinjap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 25.09.2019 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 ja bym robił opcje 2, w piach mniej sie zaadnie niz w glinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 26.09.2019 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 2. Będziesz miał teren stabilny i przygotowany pod kostkę za jakiś czas. W przypadku piachu na wierzchu to będziesz miał plażę na podwórku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 26.09.2019 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 ok dziekuje w sumie firma ma przy sobie niwelator i na bieżąco kontroluje teren (podobno) Chciałem wyprostować teren na płasko gdyż działka od drogi w kierunku domu i za niego idzie pod delikatną górkę.Fachowcy proponują oprócz wyprostowania terenu porobić delikatne spadki tak aby woda nie podchodziła pod dom. Jakąś nowością podobno jest nierobienie cokołów tylko elewacja od razu przy kostce (???). Rzekomo wyeliminowało by to schody do wejścia domu, tarasu. Jakoś nie jestem do tego przekonany (wilgoć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 26.09.2019 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 ok dziekuje w sumie firma ma przy sobie niwelator i na bieżąco kontroluje teren (podobno) Chciałem wyprostować teren na płasko gdyż działka od drogi w kierunku domu i za niego idzie pod delikatną górkę.Fachowcy proponują oprócz wyprostowania terenu porobić delikatne spadki tak aby woda nie podchodziła pod dom. Jakąś nowością podobno jest nierobienie cokołów tylko elewacja od razu przy kostce (???). Rzekomo wyeliminowało by to schody do wejścia domu, tarasu. Jakoś nie jestem do tego przekonany (wilgoć). ja zrobiłem jeden schodek do domu (coś ala taras) jakoś czuję sie bezpieczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 27.09.2019 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Wszystkie warianty do kitu i tyle , na glinę najlepszym sposobem jest geowłuknina drogowa grubości ok 4mm koszt jakieś 300zł za 100m2 ale załatwia sprawę raz na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 27.09.2019 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 najlepszym sposobem jest geowłuknina drogowa grubości ok 4mm ale piach i kamien i tak trzeba dać.. A jesli działka ma spadek -róznica wysokości pomiędzy jednym a drugim końcem ok 70cm to lepiej wyprostować ogrodzeniem na poziom czy ogrodzenie dać tak jak jest ukształtowany teren- krzywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts