marcinbbb 25.09.2019 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Panowie szukam dobrych, ciepłych drzwi zewnętrznych po wstępnych poszukiwaniach były 2 firmy KMT i Wikęd. KMT odrzuciłem bo za 2 cienkie arkusze blachy pomiędzy którymi mamy 9 cm piany poliuretanowej to trochę za mało jak na swoją cenę około 4500 PLN. Może gdyby producent w środek wstawił choć pręty zbrojeniowe były by choć "trochę antywłamaniowe".Wikęd co prawda też nie stosuje takich rozwiązań jednak po przeczytaniu ogółnych opinii na temat tych producentów przekonał mnie Wikęd. Doradźcie coś nie ma możliwości postawienia wiatrołapa więc drzwi muszą zabezpieczać przed zewnętrzną aurą. Oczywiście nie ograniczam się do tych 2 producentów i wszelkie propozycję rozważę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.09.2019 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Przede wszystkim otwierane na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.09.2019 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 To wiem i takie planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.09.2019 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Pręty w drzwiach stalowych "kłócą" się z dążeniem do najlepszego Uw. Do tego podnoszą wagę.. Coś takiego ma KMT, ale w seriach o grubości 54mm. Z tych dwóch firm lepsze noty ma Wikęd. Za całokształt. A ogólnie mówiąc - za jakość. W domu bez wiatrołapu brałbym najszczelniejsze drzwi. Czyli TermoPrestige. A sobie? tylko drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 26.09.2019 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 A sobie? tylko drewniane A sobie? tylko aluminium : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.09.2019 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Drzwi zamówione wybór padł na na Wekęd prestige lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 02.10.2019 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Mam zamiar zlecić małej, jednoosobowej firmie, wykonanie drzwi i boczne naświetle z profili aluminiowych Aluprofa.Wiem czego oczekuję i wszelkie szczegóły konstrukcji zestawu jestem w stanie uzgodnić z producentem. Z racji że to drzwi do nowego domu mam pytanie. Czy potrzebuję jakiegoś atestu, certyfikatu lub innego dokumentu, którego może żądać Nadzór Budowlany przy odbiorze budynku, a w który powinien mnie wyposażyć producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 03.10.2019 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 tylko certyfikat na zamek przyda się do ubezpieczenia żądają 3 pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 03.10.2019 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 @ironsmith Dzięki za odzew Czyli mam rozumieć, że mogę wstawić drzwi zewnętrzne wyprodukowane przez wiejskiego stolarza i NB przy odbiorze budynku nie będzie protestował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts