Ryba007 26.09.2019 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Witam W przyszłym miesiącu ruszam z fundamentami. Zgodnie z PB poziom 0 ustalono 48cm powyżej poziomu gruntu. W związku z tym poziom ściany fundamentowej będzie ok. 19 cm powyżej poziomu gruntu. Czy to jest wystarczające? Działka ma lekkie pochylenie w kierunku drogi (ok. 30 cm na 30 metrach) , dlatego zaprojektowano obniżoną posadzkę w garażu, docelowy poziom posadzki będzie wtedy na wysokości ściany fundamentowej. czyli ok 45-50 cm nad poziomem gruntu. Tą wysokość zgubię na podjeździe który ma 8 metrów długości. Widzicie jakiś błąd w tych założeniach? Geodety jeszcze nie miałem więc minimalnie mogę zmienić wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryba007 28.09.2019 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 Nie widzę negatywnych komentarzy W planach mam izolacje izoplastem rw i bw. Czy polecacie teraz coś innego? Ew. cos tańszego i niegorszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts