Vose 26.09.2019 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Witam, proszę o radę. 1. Kupiłem dom z lat 60 częściowo podpiwniczony, zastanawiam się nad ociepleniem i izolacją fundamentów. Na fundamencie widać kamienie, więc pewnie był robiony z kamieni i zalewamy betonem. Stąd moje pytanie czy warto to odkopywać w celu wykonania izolacji? Dodam, że w domu nigdy nie było widać wilgoci.2. Dom posiada wiatrołap pod którym znajduje się pomieszczenie z małym wejściem od strony dworu(będzie zamurowane, ponieważ będą tam nowe schody zewnętrzne). We wiatrołapie planuję skuć podłogę, zasypać gruzem to całe pomieszczenie pod nim i wykonać nową posadzkę z ogrzewaniem podłogowym. Jednak nie wiem czy zanim zacznę wrzucać tam gruz to położyć folię w celu izolacji od ziemi /gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vose 26.09.2019 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 W razie konieczności mogę wrzucić zdjęcia.Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts