Sulphur 27.09.2019 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Temat nie powinien znajdować się w tej kategorii prawdopodobnie więc proszę o przepięcie do właściwej nie wiedziałem gdzie go umieścić. Sprawa dotyczy instalacji gazowej gaz ziemny, została wykonana po zewnętrznej stronie budynku w rurach stalowych spawanych zakotwiczona do ściany na obejmy. Instalacja ta została przykryta warstwą styropianu 15 cm. Na tej samej ścianę około 1.5 metra wyżej znajduje się oświetlenie zewnętrzne i na tej samej ścianie około 0.5 m powyżej instalacji gazowej znajduje się skrzyneczka na domofon z prądem taka rozdzielnica nie wiem jak to nazwać. Sprawa dotyczy poprawności takiej instalacji zakrytej styropianem była próba szczelnośc pozytywnai czy taka instalacja to nie powinno być jakoś wentylowane, gaz może się gromadzić tam pod spodem. Gdzie można szukać pomocy żeby ktoś odpowiedział czy jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 27.09.2019 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 mi gazownicy mówiliże tak mozna robić, na ile to jest poprawnie to nie wiem, ale skoro odbiór masz zrobiony to moze jest poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts