Jamróz1719515756 27.09.2019 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Witam. Dom 15 letni piętrowy nad piętrem strych bez podłogi praktycznie. strop jest drewniany . W tej chwili patrząc na warstwy "od dołu" jest płyta karton- gips nad nią folia i 15 cm wełny. Chcę na to dodać stelaż drewniany i dodać 10 cm wełny a potem płyta osb na podłogę na strychu - strych ma być graciarnią...Pytanie, jak dodam wełnę to czy pod płytę osb dać folię czy nie ? Wełna będzie wtedy między dwiema foliami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 30.09.2019 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Nie ma sensu układać dodatkowe folii nad wełną. Możesz to zrobić ale wówczas membrana dachowa wysokoparoprzepuszczalna ale tak jak mówiłem jej zastosowanie nie jest konieczne. między osb a wełną zrób szczelinę 2-3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jamróz1719515756 30.09.2019 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Szczeliny nie da się zrobić bo już wszystko kupione na styk prócz folii , ale wełna pewnie trochę z czasem osiądzie . O folii od góry myślałem , bo gdyby dach kiedyś gdzieś pociekł to wtedy woda by do wełny nie dotarła , ale pokrycie dachu w przyszłym roku będzie pewnie :cool:nowe , a kupione łaty na stelaż pod osb są dosyć mokre więc ta folia musiałaby zaczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts