junior2004 27.09.2019 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Dzień dobry, chciałbym sam wykonać przed ściankę z karton gips, a będę robił to pierwszy raz i chciałbym dowiedzieć się pod względem technicznym czy myślę nad każdym krokiem prawidłowo. Mam ścianę i na niech postawić szafę, ale szafa jest za długa i wystaje mi 6cm, wiec chciałbym dobudować te 6 cm z karton gipsu. Czarne kreski to jest mur, niebieskie karton gips, ołówek ułożenie profili Kupiłem UW50 na sufit i napodłogę oraz CW50 jako profile pionowe. Zastanawiam się nad montażem CW50 przy drzwiach normalnie dokręcę do ściany, ale zastanawiam się jak powinno się zamocować profil do sciany od strony szafy - czy dokręcić profil bokiem, aby było te 5 cm + karton gips 1cm(daje 6cm) w sensie wkręty dać na bocznych sciankach profilu ? czy to bedzie prawidłowo zamocowane. ? tak jak ołówkiem narysowe? Nurtują mnie różne myśli, jeśli możecie sprostujcie mnie: 1) do każdego styku pomiędzy profil a mur/posadzka naklejam na profil tasmę akustyczną ? 2) Taśmę ślizgowa naklejam na samym początku przed montażem profili i płyty na mur i sufit? czy po zamontowaniu profili i dokręceniu płyty doklejam tasmę slizgową do sciany i czy następnie zaciągam gips na te łączenia i zakrywam tasmę gipsem ? czy jeszcze coś powinnienem nakleić na tasmę slizgowa ? 3)Na łączeniach profili CW i UW wkręcam wkrety ? kiedys przeczytałem czy obejrzałem na youtubie ze nie skręcamy. 4) Wykończenie: Gipsuje połączenia miedzy sciąną a płytą czy muszę kupić zaprawę do spoinowania czy akrylem się wykańcza? i na sam koniec gruntuje całą zabudowę i zaciągam gipsem a następnie maluje ? Proszę o wskazówki Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts