toja100 27.09.2019 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 (edytowane) Witam wszystkich Jestem świeżym użytkownikiem kotła Junkers z regulatorem CW400.Instalacja grzewcza składa się w całości z podłogówki.Potrzebuję pomocy w ustawieniu kotła aby grzał zgodnie z krzywą grzewczą i temperaturą zewnętrzną z punktem początkowym.Krzywa grzewcza ustawiona jest 27-35 stopni.Nie potrafię ustawić kotła aby ustawił temperaturę zgodnie z krzywą i modulował moc.Załącza się na kilkanaście sekund i wyłącza po chwili.Na kotle ustawienie 1W1 na 0, co podobno oznacza, że kontrolę przejmuje CW400.Próbowałem chyba wszystkich ustawień kotła i regulatora bez skutku.Nawet kilkukrotnie resetowałem ustawienia do ustawień fabrycznych.Kontakt z instalatorem był bezowocny.Stwierdził, że to błędna jest krzywa grzewcza.Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć co i jak mam ustawić, ewentualnie polecić kogoś najlepiej z okolic Dąbrowy Górniczej, kto byłby w stanie kocioł i regulator ustawić ?Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 27 Września 2019 przez toja100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts